De beste tipsene for å få til det perfekte matbildet

2

Søk på #mat eller #food på Instagram og du vil få opp millioner av små firkantede bilder av deilig mat. Er du en Jamie Oliver eller Gordon Ramsey på kjøkkenet? Hvorfor ikke vise frem dine kulinariske evner med din egen matblogg eller Instagram-konto?

Her er noen enkle tips til hvordan du skal få ditt gastronomiske mesterverk til å se like godt ut som det smaker:

Alt ligger i forberedelsene

Ved å bruke en spiralkutter kan du lage dekorative spagettistrimler av grønnsakene, og ved hjelp av en skreller kan du lage flotte krøller av for eksempel parmesanosten. Du kan også leke deg med å kutte grønnsakene i litt uvanlige former - tenk på hva som ser interessant ut og hva som vil fange oppmerksomheten til folk.

Hvordan servere det

Tallerkenen må være ren og skinnende – særlig hvis du vil bruke de ulike bildeeffektene på Instagram. Filtre som «Juno» og «Ludwig» fremhever farger og teksturer slik at maten ser enda mer saftig ut. Men husk på at hvis tallerkenen er møkkete vil dette også fremheves. Så igjen må vi påpeke viktigheten av at tallerkenen er helt ren!

For å forsikre deg om at tallerkenen glinser kan du bruke Finish Quantum som gir kraftfull rengjøring og skinnende resultater.

Du kan også bruke tallerkener og skåler i ulike former og farger for at retten skal se enda finere ut. Solgul paprika og sprø, grønn salat er pent nok i seg selv, men det blir ekstra fint hvis du legger det på en stor og skinnende, oransje keramikktallerken. Da får du gjenskapt en skikkelig middelhavsfølelse!

Farger er nøkkelen

Bland sammen fargene! Legg rødløk over de sprø, grønne salatbladene, og bland knallrød, sterk chili inn i den myke pastaen og den grønne brokkolien. For at det ikke skal se altfor rotete ut er det lurt å ikke bruke mer enn tre eller fire farger.

Tenk bakgrunn og vinkler

Det er ikke all mat som tar seg best ut ovenfra. Lek derfor med ulike vinkler når du skal ta bildet! Det samme gjelder bakgrunnen. Hvis du for eksempel har laget en marokkansk rett kan du sette tallerkenen på en mønstret bordduk for å skape en autentiske følelse i bildet. I tillegg kan du plassere noen fargerike og vakre tekopper i bakgrunnen for å gi bildet både dybde og varme. Da vil følgerne dine kunne lukte den deilige marokkanske maten gjennom bildet.

For at bildene skal bli best mulig må du sørge for at glassene skinner og at tallerkene er rene. Bruk Finish Quantum for å unngå uklare og tåkete glass slik at du alltid er klar til å ta det perfekte matbildet.

Lys

Den innebygde blitsen i mobilkameraet kan ødelegge bildet, så du bør aller helst fotografere i naturlig lys. Hvis det er mørkt kan du bruke lyskilder som for eksempel en lommelykt eller lyset fra en annen mobil. Dette vil skape både skygger og stemning i bildet.

Før du til slutt laster opp og legger ut bildet, kan du leke deg med de ulike filtrene på Instagram. For eksempel tilfører filteret «Rise» varme i bildet, mens «Hefe» gir en svak tåkete effekt.

Det var det. Når du er fornøyd med bildet, laster du det opp til din Instagram-konto. Alle følgerne dine kommer til å misunne deg når de ser det fine bildet av den deilige middagen din!

Finish Quantum