Sett en ekstra spiss på grillmaten

BBQ sauce bottles

Med grillsesongen i full gang, kan du tenke på hvordan du lager din egen utendørs soaré som skiller seg ut fra resten. Lekker mat, fri flyt av drikke og en herlig atmosfære er en selvfølge. Men måten du presenterer maten på utgjør den store forskjellen. Ta en titt på disse presentasjonsforslagene som hjelper deg med å gjøre en vanlig grillkveld om til en fantastisk al fresco-kveld.

Matkunst

En flott måte å heve matopplevelsen på er å bruke sauser og garnityrer til å dekorere tallerkenene med.

Start med en skinnende hvit tallerken og en spruteflaske med en liten åpning, så kan du lage spennende mønstre og figurer med engelsk sennep, tomatketchup eller barbecuesaus, før din delikate mat plasseres oppå. Ikke bare vil dette bidra til at maten smaker, det er også en smart måte å friske opp vanlig servise på.

Tipp topp Finish:

Forkullede grillredskaper kan enkelt rengjøres med minimal innsats hvis du du velger et intensivt program på oppvaskmaskinen sammen med Finish Quantum, som er utviklet for å fjerne selv de vanskeligste flekker.

Bruk dybde

Å bruke flere lag for å gi ditt utendørs spisebord en følelse av dybde er et annet lurt tips for å endre måten du presenterer grillmaten på. I tillegg er det morsomt.

Dette kan være så enkelt som å stable krukkene med saus og dipp som en pyramide, stable glassene i høyden ved hjelp av brett eller presentere hamburgerne og brødene som en høy kake.

Å gjøre det samme med borddekkingen kan også gi bordet en helt ny dimensjon. Hva med å plassere tallerkenene på bordbrikker eller å lage serviettene om til bestikklommer?

Forny menyen

Grilling forbindes ofte med klissede hamburgerbrød og forkullede pølser, derfor er det ingen grunn til at du ikke skal være oppfinnsom med de gamle favorittene og sette en ekstra spiss på måltidet ved å gjøre tingene litt annerledes.

BBQ sauce bottles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I stedet for å velge vanlige hamburgerbrød, hvorfor ikke tilby gjestene focaccia-rundstykker med oliven, franske bagetter, pitabrød eller til og med surdeigsrundstykker? Du kan presentere hjemmebakt brød i en rustikk, flettet kurv slik at gjestene kan velge det de foretrekker.

Tradisjonell coleslaw kan få en ny vri hvis du tilsetter granateplefrø og skrellede appelsinskiver – og du kan friske opp dine gjestenes ganer ved å servere en norsk versjon av raita, et lekkert tilbehør med agurk og yoghurt. Se vår oppskrift på Hjemmelaget raita hvis du har lyst til å prøve den.  

Bruk naturen

Ta naturen til hjelp og presenter mat og drikk på en helt ny måte. Her kan du virkelig sørge for at grillkvelden får sommerstemning. Dekorer krystallglassene med frisk mynte og fruktskiver - eller hva med å erstatte de vanlige isbitene med frosne fruktbiter?

Bordet kan også trenge litt naturlig skjønnhet, og ved hjelp av kvister, blader og blomster kan du effektivt og enkelt gjøre det om til et naturlig midtpunkt.