Smussete glass: Hvorfor skjer det?

Non tutti i bicchieri opachi vengono per nuocere

Mange opplever det som litt flaut å ha smussete glass. Konsekvensen kan være at de rett og slett kaster glassene eller gjemmer dem bakerst i skapet. Men hvorfor blir egentlig glass smussete? Det er to årsaker til smussete glass: For det første kan det bli avleiringer med hardt vann på glasset. Den andre årsaken er korrosjon. Dette er to helt forskjellige typer smuss som krever to ulike løsninger.

Hardt vann

Hvis du bor i et område med hardt vann, kan du oppleve at skitt samler seg i oppvaskmaskinen. Dette kan feste seg på glass og servise, og forårsake et smussete utseende. I motsetning til smuss som er irreversibelt, kan heldigvis denne typen smuss fikses, og enkelt forebygges.

En vanlig, grundig rengjøring av oppvaskmaskinen med Finish Maskinrens bidrar til å fjerne alle ekle rester som sitter igjen etter en vask, slik at du unngår at restene fester seg på glassene. Dette kan for eksempel være matrester, fett eller kalk. Vi anbefaler å rengjøre oppvaskmaskinen hver måned. Ikke bare for å forhindre smussete glass, men også for å sikre at oppvaskmaskinen yter optimalt. La Finish Maskinrens bli en del av en fast rutine. På den måten sikrer du at vanndråper som dannes på overflaten av glasset spres og fordamper før de etterlater kalkrester.

Smussete glass

Hvis du bor i et område med mykt vann, er du spesielt utsatt for smuss. Dette er opphavet til en annen type smuss. Korrosjon kan forårsakes av en rekke faktorer, fra varmeeksponering og dårlig kvalitet på glassene, til altfor lange programsykluser. Det er mange måter å sikre lengre levetid på glassene, og grepene må tas før korrosjon inntreffer:

Sjekk at glassene du kjøper tåler maskinoppvask

Vask skjøre glass ved lavere temperatur, eller bruk eget program for glassvask. Dartington Crystal anbefaler bruk av Finish for å ta bedre vare på glassene.

Åpne oppvaskmaskinen når programmet er ferdig, slik at overflødig damp forsvinner. Nyere oppvaskmaskiner har innebygde vifter som løser dette problemet. Avkjøl glassene i maskinen før du tar dem ut.