Farer på kjøkkenet

5

I hjørnene og bak kjelene på ethvert kjøkken kan det gjemme seg bakterier, møkk og andre ekle ting. Det er derfor veldig viktig å rengjøre disse litt bortgjemte stedene både ordentlig og ofte. Oppvaskmaskinen din hjelper deg godt på vei med å holde tallerkener, bestikk og glass rene, men du må i tillegg ta i et tak på rengjøringsfronten hvis du vil ha trygge og sanitære forhold på kjøkkenet ditt.

Oppvaskkummen

Du tenker kanskje ikke på kummen din som et veldig møkkete sted – den er jo nettopp til for å gjøre det rent! Men bakterier fra matpartikler vil trives godt i de fuktige omgivelsene i oppvaskkummen, og det kan føre til at du blir syk. Derfor er det lurt å holde kummen like ren som toalettet ditt. Unngå at gammel mat blir liggende, og tenk også på å ikke ha for mye vann i kummen.

Oppvaskstativ

På samme måte som oppvaskkummen kan også oppvaskstativet oppfostre bakterier hvis det ikke vaskes regelmessig. I tillegg bør du se til at kjeler, gryter og panner som står til tørk på stativet ikke er fylt med vann. La de også få tørke ordentlig!

Kjøkkenbenken

Det er veldig viktig å holde benkeplater og skjærefjøler rene fordi de er i kontakt med mat du skal spise. Hvis de ikke er ordentlig rene, kan bakterier spres til mat og gjøre deg syk.

Her er noen raske og enkle tips til rengjøring av kjøkkenbenken:

  • Vask kjøkkenbenken før du starter med å tilberede mat
  • Vask bort eventuelt matsøl så raskt som mulig
  • Forsikre deg om at du vasker og rengjør benkeplatene grundig etter at de har vært i kontakt med rått kjøtt, rå fjærkre eller rå egg
  • Aldri sett mat du skal spise på kjøkkenbenken eller på en skjærefjøl som tidligere har vært i kontakt med rå mat, med mindre du har vasket grundig først

Skjærefjøler

Farene ved tilbereding av rå kylling er veldokumenterte, men også skjærefjøler i seg selv kan oppfostre diverse bakterier. Heldigvis er de veldig enkle å rengjøre i oppvaskmaskinen. Et lurt tips er også å ha én skjærefjøl til å tilberede kjøtt på, en annen til grønnsaker, og en tredje til fisk.

Skal du ha et rent kjøkken er det helt vesentlig at du har rene tallerkener. Den enkleste måten å få rene tallerkener på er å bruke Finish All in 1 oppvasktabletter. De behandler tallerkenene dine skånsomt, og gir et skinnende rent resultat. Når det kommer til oppvask er alt du trenger å gjøre å fylle oppvaskmaskinen. Finish tar byrden fra skuldrene dine og gjør det harde arbeidet for deg.