Våre tips til deg

1. Finnes det en korrekt måte å sette tingene i oppvaskmaskinen på?

Ja, det finnes er en korrekt måte for å sikre at du får et fantastisk resultat og beskytter det som du vasker opp. Som alltid bør du følge produsentens anbefalinger når du fyller en oppvaskmaskin, men her er noen få og enkle retningslinjer:

 • Før du setter noe i oppvaskmaskinen, bør du skrape og ikke skylle av større matrester på forhånd. Oppvaskmiddelets oppgave er å feste seg til matrester og hjelpe til med å vaske dem bort.
 • Sørg for at du ikke plasserer bestikket for tett, slik at hele overflaten skylles. Siden sikkerheten kommer først, bør alle kniver plasseres med bladet ned. Skjeer og gafler kan du blande!
 • Sett inn store ting nederst i oppvaskmaskinen, slik at de får godt med vann. Sørg for at glass og kopper med stett plasseres i en vinkel hvor vannet kan renne av bunnen og tørke ordentlig. La alltid den tilsmussede siden vende mot sprayarmene. Sjekk om panner og gryter er oppvaskmaskinsikre.
 • Hvis oppvaskmaskinen din har et åpent varmeelement, må plast plasseres i øverste hylle, men hvis varmeelementet er skjult, kan plast stå hvor som helst. Kontroller at plasten er oppvaskmaskinsikker!

 

2. Hvor viktig er det å innstille vanntemperaturen?

For at oppvasken skal bli skinnende ren, kreves varmt vann (49 ºC). Vann ved denne temperaturen hjelper til med å oppløse matrester. Kontroller vanntemperaturen i huset ved bruk av varmtvann fra springen og et steketermometer. Hvis vannet holder mindre enn 49 varmegrader, bør du sjekke i berederens brukermanual eller ringe en tekniker for å få justert innstillingen.

 

3. Hvordan skal jeg lagre oppvaskmiddel?

Oppvaskmiddel bør lagres på et tørt sted. Hvis du bruker pulver, må du sikre deg at du lukker åpningen ordentlig etter bruk, for å holde produktet tørt og unngå søl. Som alle rengjøringsmidler, bør du lagre oppvaskmiddel utenfor barns rekkevidde.

 

4. Hvordan bruker jeg Finish Glansemiddel?

 1. Kontroller om oppvaskmaskinen har en innebygget skyllemiddelbeholder. Den er vanligvis plassert i nærheten av oppvaskmiddel-boksen.
 2. Fyll skyllemiddelbeholderen med Finish Glansemiddel. Tørk opp evt. søl.
 3. Finish Glansemiddel blir automatisk ført inn i skyllesyklusen hver gang oppvaskmaskinen kjører.

5. Hvordan bruker jeg Finish Maskinrens?

 1. Ikke fjern hetten. I stedet fjerner du flippen øverst på flasken for å få frem vokspluggen.
 2. Kontroller at oppvaskmaskinen er tom.
 3. Plasser Finish maskinrens-flasken med bunnen oppi bestikkbeholderen eller i stativet i nederste skuff.
 4. Ikke bruk noen form for såpe eller oppvaskmiddel.
 5. Lukk oppvaskmaskinen, og kjør deretter maskinen på varmeste syklus.
 6. Etter at full syklus er ferdig og oppvaskmaskinen er avslått, fjerner du flasken.
 7. Ved mye avleiring, kan det være nødvendig med en ny runde.


Vi anbefaler at du bruker Finish Maskinrens én gang i måneden, eller så snart du ser ny oppsamling av kalk og fett i oppvaskmaskinen.

6. Maskinoppvask og håndoppvask: Hvilken metode bruker mest vann og energi?

En ny undersøkelse viser at oppvask for hånd bruker mer energi enn oppvask med maskin. Elektrisiteten i en oppvaskmaskin benyttes til å varme opp vannet som pumpes inn i maskinen. Jo mindre vann som benyttes, desto mindre elektrisitet benyttes til å varme det opp.

Sammenlignet med å vaske opp for hånd, bruker oppvaskmaskinen mye mindre vann. Håndoppvask bruker opptil sju ganger mer vann enn en vanlig maskinoppvask. Maskinoppvask varmer dessuten vannet bedre opp, noe som fører til mindre varmetap enn når vannet skal varmes opp i en varmtvannsbereder og transporteres til vasken. I tillegg er oppvaskmaskinen isolert slik at den taper minimalt med varme. Så det er enda en grunn til å bruke oppvaskmaskin!

Sannheten bak oppvask for hånd:

 • Vannforbruk – 140 l
 • Energiforbruk – 3,5 kWh
 • Tidsforbruk – 71 minutter

Sannheten bak oppvask med maskin (på tre nivåer):

 • Vannforbruk – rask: 13 l/normal 18 l/intensiv 27 l
 • Energiforbruk – rask: 0,9 kWh/normal: 1,6 kWh/normal: 2,0 kWh/
 • Tidsforbruk: Rask: 39 min/normal 131 min/intensiv 112 min

Så du sparer ikke bare tid ved at oppvaskmaskinen gjør hele jobben for deg, men den gjør det faktisk ved å bruke mindre vann og strøm. Det er nok en grunn til aldri å vaske opp for hånd!