Fortsätt till huvudinnehåll

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Her finner du svarene på noen av de vanligste spørsmålene om oppvaskmaskiner og oppvaskmaskinprodukter, inkludert tabletter.

GENERELLE SPØRSMÅL OG SVAR

Oppvaskmiddelet må utfylle oppvaskmaskinens rengjørende effekt. Automatisk oppvaskmiddel er spesielt utviklet for å løse opp matrester og fettholdig smuss, passe på at det ikke fester seg igjen og fjerne det i den siste skyllingen. Det gjør alt dette samtidig som det produserer lite eller ikke noe skum.
For best mulig resultat bør du bruke det vaskemiddelet som anbefales av maskinprodusenten.
Finish er imidlertid det mest anbefalte merket av ledende oppvaskmaskinprodusenter som Siemens og Bosch*. I områder med svært hardt vann anbefaler vi også bruk av separate salt- og skyllemiddelprodukter for å beskytte maskinen og oppnå best mulig resultat.
*Varemerket Finish er #1 solgte på verdensbasis i kategorien vaskemiddel for oppvaskmaskin (kilde: NielsenIQ RMS-data)
Det er ikke nødvendig! Forskylling hører fortiden til. Og selv om mange husholdninger gjør det, er det tidkrevende og sløsing med dyrebare ressurser.
Moderne vaskemidler som Finish Ultimate inneholder både blekemiddel og enzymer og anbefales av oppvaskmaskinprodusentene for bruk uten forspyling.
Blekemiddel bekjemper vanskelige flekker som te og kaffe, og enzymer bryter ned proteiner og stivelse. Alt du trenger å gjøre er å skrape de største bitene ned i søppelbøtten og fylle oppvaskmaskinen.
Oppvaskmiddelet bør oppbevares i tørre omgivelser. Hvis du bruker pulver, må du være nøye med å lukke tuten etter hver bruk for å holde produktet tørt (og for å unngå søl!). Oppbevar vaskemiddelet utilgjengelig for barn, i likhet med alle andre rengjøringsprodukter.
Skyllemiddel er nødvendig for å:
• Sikrer flekkfri, skinnende oppvask
• Hjelper tørkefunksjonen
Salt er nødvendig for å:
• beskytte maskinen mot kalkavleiringer
• gjør vannet mykere for bedre rengjøring
Multifunksjonstabletter som Finish Ultimate Plus og Finish Ultimate inneholder både skyllemiddel og salt. I områder med svært hardt vann anbefaler vi imidlertid også bruk av separate salt- og skyllemiddelprodukter for å beskytte maskinen og oppnå best mulig resultat.
Hardt vann kan føre til raskere kalkdannelse i oppvaskmaskinen, noe som igjen fører til mineralavleiringer på oppvasken etter en vaskesyklus. Hvis du har hardt vann i stedet for mykt vann, kan det være at du er på utkikk etter oppvaskmiddel for hardt vann.
Selv om vaskemidler ikke er utviklet spesielt for hardt vann, reduserer bruk av et kvalitetsvaskemiddel som Finish® UltimateTM sammen med et godt Finish® skyllemiddel risikoen for at oppvasken blir ødelagt av hardt vann.
Våre skyllemidler bidrar til å hindre at vannet danner dråper på oppvasken, noe som gjør det vanskeligere for mineralavleiringer å sette seg på den. Når de brukes regelmessig sammen med oppvaskmiddelet, vil den spesielle formelen sørge for at du får stripefri oppvask etter hver syklus.
Vaskemiddeltabletter skal alltid plasseres i vaskemiddeldispenseren.
Hvis du plasserer tabletten nederst i oppvaskmaskinen, er det sannsynlig at den løses opp for raskt slik at vaskemiddelet frigjøres under forvasken og det ikke er noe vaskemiddel igjen til hovedvasken. Dette vil redusere vaskeeffektiviteten.
Oppvasktabletter skal bare legges i rommet for oppvaskmiddel, ikke løst i selve oppvaskmaskinen.

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM TABLETTER

Oppvasktabletter inneholder tensider som påvirker væsken de tilsettes, slik at den blir mer effektiv til å løfte opp og vaske bort smuss. De inneholder også enzymer (for å bryte ned stivelsesholdige matvarer og proteiner), byggemidler (for å takle hardt vann) og trygge blekemidler.
Når du har lagt oppvasktabletten i dispenseren, vil maskinen frigjøre innholdet på det optimale tidspunktet slik at tabletten går i oppløsning i vannet, frigjør alle ingrediensene og gjør oppvasken ren!
Oppvasktabletter er svært enkle å bruke. Fjern eventuell beskyttelsesemballasje, legg tabletten i vaskemiddeldispenseren, lukk dispenseren, slå på vaskemaskinen og la teknologien og Finish ta seg av resten!
Nedenfor finner du detaljert informasjon om hvordan du bruker Finish tabletter.

Ta tabletten ut av beholderen med tørre hender og legg den i vaskemiddeldispenseren. Sørg for at både dispenseren og tabletten er tørr, slik at den ikke løses opp for tidlig.

Lukk lokket på tablettpakningen godt. Oppbevares borte fra varme og fuktighet for å beskytte de gjenværende tablettene.

Tablettene våre er uten innpakning (med unntak av Finish Classic og Power Essential) og er utviklet slik at de frigjør innholdet når de kommer i kontakt med vann. Du må ikke stikke hull på eller forsøke å pakke ut tablettene.

Klikk igjen vaskemiddeldispenseren og lukk oppvaskmaskinen.

Sørg for at alle gjenstandene tåler oppvaskmaskin, og skill sølv fra rustfritt stål.

Vask metallgjenstander i henhold til produsentens anvisninger.

Kjør oppvaskmaskinen. Den optimale vanntemperaturen er 51–60 °C .
For optimalt resultat anbefales det at du også bruker Finish skyllemiddel for å få blankere og tørrere oppvask (sammenlignet med bare vaskemiddel).
Vaskemiddeltabletter skal alltid plasseres i vaskemiddeldispenseren.
Hvis du plasserer tabletten nederst i oppvaskmaskinen, er det sannsynlig at den løses opp for raskt slik at vaskemiddelet frigjøres under forvasken og det ikke er noe vaskemiddel igjen til hovedvasken. Dette vil redusere vaskeeffektiviteten.
Standard holdbarhetstid for oppvasktabletter er to år, men det er best å ikke hamstre Finish-produkter i tilfelle produktet og emballasjen forringes over tid.
Selv om en oppvasktablett som har gått ut på dato ikke skader kjøkkenutstyret eller oppvaskmaskinen, kan den være mindre effektiv enn når den brukes innen riktig tidsramme.
Hvorvidt du må fjerne plasten fra oppvasktabletten, avhenger av hvilket produkt du har kjøpt. En god tommelfingerregel er at hvis tabletten er pakket inn enkeltvis, bør du fjerne plastfolien før bruk. Hvis tabletten er innkapslet i en tynn, gjennomsiktig plastfolie, skal ikke denne fjernes og vil løse seg opp av seg selv under vaskeprosessen.
Oppvasktabletter skal bare legges i rommet for oppvaskmiddel, ikke løst i selve oppvaskmaskinen.
Hvis tabletten ikke løser seg ordentlig opp, kan det skyldes to ting: at vannet ikke er varmt nok, eller at den ikke frigjøres fra vaskemiddelkammeret til riktig tid.
Kontroller først at syklusen du bruker er varm nok (ca. 45–65 °C) til å løse opp ingrediensene helt – se bruksanvisningen for mer informasjon.
Kontroller at fjæren på dispenserdøren/klipsen for vaskemiddel fungerer. Noen ganger setter de seg fast, og det kan bety at tablettene ikke frigjøres på riktig tidspunkt, dvs. når vannet er varmest. Hvis du har funnet ut at dette er et problem, kan det være lurt å sjekke artiklene våre om vedlikehold og stell av oppvaskmaskiner .

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM GEL

Det flytende oppvaskmiddelet vårt har en forfriskende sitrusduft - Finish® Gel Lemon Scent. Fyll dispenseren for oppvaskmiddel i oppvaskmaskinen (bruk mer oppvaskmiddel hvis oppvasken er svært skitten og/eller vannet er hardt) og slå på oppvaskmaskinen på den optimale vanntemperaturen på 60 °C/140 °F.
Hell alltid Finish® flytende oppvaskmiddel i dispenseren som vanligvis er plassert på innsiden av døren til oppvaskmaskinen. Sørg for å tørke opp eventuelle rester for å unngå at skummet renner ut av maskinen!
Når det gjelder flytende oppvaskmiddel og oppvasktabletter, har begge sammenlignbar rengjøringskraft – men den ene kan være bedre enn den andre i visse situasjoner. Noen husholdninger foretrekker flytende oppvaskmiddel fordi:
 • Flytende oppvaskmiddel er vanligvis billigere enn oppvasktabletter
 • Det kan ofte kjøres på en raskere oppvasksyklus
 • Det er vannbasert, noe som betyr at det sliper mindre på ømfintlig servise som glass og tallerkener
 • Det er mer fleksibelt i forhold til spesifikke oppvaskbehov ettersom du kan bruke så mye eller lite du vil
Mange foretrekker imidlertid å bruke oppvasktabletter i husholdningen fordi:
 • De er praktiske fordi du bare kan legge dem i oppvaskmaskinen
 • De sløser ikke med oppvaskmiddelet på grunn av søl eller overmåling
 • De er spesielt utviklet for å fjerne selv de vanskeligste flekkene
 • Finish® UltimateTM-tablettene kan utføre 21 effekthandlinger i løpet av én oppvasksyklus

OFTE STILTE SPØRSMÅL OM MASKINRENS

Bruk av maskinrens er en viktig del av vedlikeholdet av oppvaskmaskinen slik at den fortsetter å fungere problemfritt og rengjøre oppvasken på best mulig måte.
Finish® maskinrens er utviklet for å beskytte oppvaskmaskinen på to måter:
 • Ved å fjerne fett eller matrester.
 • Ved å bryte ned kalkavleiringer som kan forårsakes av kalsium i vannet. 1
Finish® tilbyr to typer maskinrens som kan brukes på ulike måter, enten i oppvaskmaskinen når den er full, eller når den er tom.
Maskinrens til bruk i oppvaskmaskinen under vask kan brukes ofte for regelmessig vedlikehold, mens en maskinrens som brukes under en tom syklus lar formelen virke på vanlige problemområder og skjulte deler, som filtre, sprøytearmer og rør. Begge produktene rengjør oppvaskmaskinen effektivt, så det er opp til deg hva du foretrekker.
For å bruke Finish® maskinrens må du først forsikre deg om at oppvaskmaskinen er tom, og tømme filteret for matrester og rusk.
 1. Fjern klistremerket fra korken på flasken med maskinrens. Ikke fjern hetten.
 2. Plasser flasken opp ned i bestikkurven eller i et hvilket som helst bunnstativ.
 3. Lukk oppvaskmaskinen og kjør den på høy temperatur. Ikke tilsett noe annet vaske- eller rengjøringsmiddel i vasken.
 4. Når hele syklusen er fullført, åpner du oppvaskmaskinen, tar ut flasken og resirkulerer den.
 5. Ved kraftig oppbygging kan det være nødvendig å gjenta prosessen.
For å holde oppvaskmaskinen skinnende ren kan det være en god idé å bruke Finish® In Wash Dishwasher Cleaner én gang i måneden for å unngå opphopning av fett og smuss.
 1.  Fyll oppvaskmaskinen og tilsett standard oppvaskmiddel doseringskammeret.
 2. Legg In Wash Cleaner-posen i bunnen av oppvaskmaskinen og kjør en vanlig oppvasksyklus.

MEST ANBEFALT AV LEDENDE PRODUSENTER AV OPPVASKMASKINER

Prøv vårt utvalg av oppvasktabletter
*Varemerket Finish er #1 solgte på verdensbasis i kategorien vaskemiddel for oppvaskmaskin (kilde: NielsenIQ RMS-data)
*Varemerket Finish er #1 solgte på verdensbasis i kategorien vaskemiddel for oppvaskmaskin (kilde: NielsenIQ RMS-data)