En guide til temperatur i oppvaskmaskinen

5

Det er svært praktisk med oppvaskmaskin, og du slipper alt styret med å vaske opp for hånd. Men har du noen gang tenkt nærmere over hva som egentlig foregår i prosessen som gjør at oppvaskmaskinen din holder oppvasken ren? Og har du tenkt over at det ikke er mulig å justere eksakt temperatur på maskinen? Og vet du hvorfor det ikke er en valgmulighet? Finn ut mer her.

Grunnen til at man ikke selv kan justere temperaturen på oppvaskmaskinen er ikke at produsenten vil utøve kontroll over det. Det kommer rett og slett av at man på den måten kan sikre at maskinen er innstilt på den temperaturen som gjør den så effektiv som den kan få bli. En oppvaskmaskin kjører hovedsyklusen på ca. 65-70 °C  - noe som er varmt nok til å sikre at vaskemiddelet løses opp og aktiveres, i tillegg til at matrester og fett løses opp og vaskes bort. Mens skyllingen pågår varmes vannet opp til en noe høyere temperatur, ca. 80 °C, for å sikre at oppvasken er ordentlig rengjort, og at man trygt kan spise og drikke fra det senere.

Bruk maskinrens

På grunn av de høye temperaturene, og det naturlige innholdet av kalsium og magnesium i vannet vil det mest sannsynlig danne seg et kalkbelegg på innsiden av oppvaskmaskinen etter hvert (akkurat som det gjør på innsiden av en kjele). Over tid kan dette bli et problem, og det kan hemme effektiviteten til oppvaskmaskinen. Derfor er det viktig å bruke maskinrens én gang i måneden for at maskinen skal kunne fungere best mulig. Finish Maskinrens fjerner kalkbelegget, i tillegg til alt annet av fett og matavfall som sitter igjen i oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen blir da både ren og lukter friskt, men kanskje enda viktigere: en ren oppvaskmaskin betyr renere oppvask.

Unngå uklarhet i glassene

Den største ulempen som følger med at oppvaskmaskiner har så høye temperaturer er at glassene kan bli uklare over tid. Det varme vannet «hisser opp» molekylene i glasset, og kjemikaler som finnes i oppvaskmiddelet kan gjøre at noen av disse molekylene løsner. Selv i de glassene som fortsatt ser blanke ut for det blotte øye, vil det kunne oppstå små detaljer som at lyset går gjennom glasset på en annen måte.

Finish Glass Protector har blitt utviklet for at oppvasken din skal se bedre ut lenger. Det beskytter dine glass mot korrosjon og bevarer overflaten klar og skinnende. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å sette glassene, og eventuelt krystallet ditt, i oppvaskmaskinen. Glassene vil få en ordentlig og god vask, og du kan med sikkerhet vite at de fortsatt vil være like glansfulle.

Ta vare på oppvasken med Finish Glass Protector, og ikke bekymre deg for oppvaskmaskinen – temperaturen er tatt hånd om!

Hver oppvask. Hver gang. Elsk oppvaskmaskinen din. Gi den Finish.