Kilder til fett på oppvasken og hvordan man skal håndtere det

5

Fett er utfordrende å få bort fra oppvasken, og det kan også tette igjen oppvaskmaskinen din. Her skal vi se nærmere på tre av de største kildene til fett, i tillegg til hvordan du kan redusere dette og hvordan du kan sørge for at oppvaskmaskinen din får vasket bort det fettet som blir igjen på en effektiv måte.

Steking i ovn – Kjøtt, kylling og vilt etterlater seg alle en viss mengde fett i tilberedningen. Hvis du i tillegg steker poteter og pastinakk vil du virkelig få fettete søl som sitter godt fast i den ildfaste formen.

For å unngå dette, og for at oppvasken og de ildfaste formene skal bli enklere å få rene, må du gjøre følgende:

Legg kjøttet i en stekepose som du så legger i den ildfaste formen. Fettposen gjør at fettet og kjøttsaftene kan renne av og samle seg i bunnen av formen. Når du har tatt kjøttet ut av ovnen, heller du forsiktig væsken som har samlet seg i bunnen over i en mugge. Fettet vil legge seg i bunnen av muggen, mens saften fra kjøttet flyter opp til toppen. Hvis du vil smaksette sausen kan du bruke litt av denne saften. Når du skal steke potetene legger du dem i en grunn ildfast form, og deretter heller du ønsket mengde av det fettet du har i muggen over potetene. De kommer til å bli veldig smakfulle!

Steking i panne – Når man steker i panne er det ikke til å unngå at det blir mye fettete søl. En god teflonpanne gjør at du ikke trenger å bruke så mye olje, men en annen ting du kan gjøre er å bytte ut smør eller vanlig solsikke-, raps- eller olivenolje med en oljespray beregnet til matlaging. Noen få sprut med denne sprayen er alt du trenger. Et annet tips til å mindre fettsøl er å steke pølsene og baconet i ovnen i stedet for i stekepannen.

Koking og baking – Ferdiglagde sauser som bolognese kan være veldig oljete. For en sunnere variant (og som ikke vil dekke kasserollene dine i et lag med fett) er det verdt å lage din egen av hakkede tomater, løk, hvitløk, urter og litt buljong.

Når du skal rydde opp etter deg er det viktig at du skraper bort alle fettrester av tallerkener, stekepanner, boller og annen oppvask. Fett som ligger igjen kan størkne i oppvaskmaskinen og forårsake blokkeringer. Det er ikke noe vits å skylle stekepannen under en rennende spring før du setter den inn i oppvaskmaskinen fordi fettet uansett bare vil frastøte seg vannet. Det er i stedet mye bedre å tørke av overflaten med et kjøkkenhåndkle for å bli kvitt så mye av fettet som mulig.

Plasser skitten oppvask opp-ned i den nederste hyllen i oppvaskmaskinen for at de skal få godt med vann under vaskeprogrammet. Hvis de ovnsbakte formene og teflonpannene er beregnet på vask i oppvaskmaskinen, bør du også sette inn dem.

Alle typer oppvaskmidler fra Finish vil ta knekken på fettrestene, men du kan virkelig få fart på sakene ved å bruke Finish Shine and Protect. Vår Powerball fjerner rester og gir et skinnende rent resultat så du slipper å vaske noe på nytt. Alt du trenger å gjøre er å legge en tablett i oppvaskmaskinen, så gjør Finish jobben med å få bort de fettete restene for deg. Oppvasken din blir skinnende ren!

Vi vet at en renere oppvaskmaskin gir renere oppvask. Fett kan samle seg opp i oppvaskmaskinen din over tid. Derfor er det viktig å sørge for å få fjernet fett fra de gjemte, men viktige delene av oppvaskmaskinen. Bruk Finish Maskinrens for å holde oppvaskmaskinen din i optimal stand så den kan fortsette med å gi deg en skinnende ren oppvask.