Fortsätt till huvudinnehåll
Så här rengör du diskmaskinen

Slik rengjør du oppvaskmaskinen

Les mer om hvordan du rengjør oppvaskmaskinen med Finish, samt hvilke produkter du kan bruke for å holde maskinen skinnende ren. 

 

Du bør rengjøre oppvaskmaskinen regelmessig for å unngå at det samler seg rester som kan blokkere viktige deler av maskinen. Har du oppdaget at oppvaskmaskinen ikke rengjør så godt som den burde? Sjansen er stor for at den ikke er ødelagt, men bare trenger sin månedlige rengjøring. Så hvis du vil ha en maskin som lever lenger og alltid holder høy standard, slik at du får skinnende rene glass og tallerkener, så bør du gjøre følgende:

Dette skal du bruke til å rengjøre oppvaskmaskinen

For å rengjøre oppvaskmaskinen effektivt må du bruke en god maskinrens. Bruk vår Finish maskinrens for å fjerne fett og kalk i skjulte deler og rør i oppvaskmaskinen, slik at den blir hygienisk ren og lukter friskt. Anbefalt bruk er én gang hver tredje måned, men ved hyppig bruk av oppvaskmaskinen eller ved funksjonsfeil og vond lukt kan den brukes oftere/ved behov. 

 

Slik rengjør du oppvaskmaskinen innvendig

Følg disse enkle trinnene for å rengjøre oppvaskmaskinen innvendig med Finish maskinrens: 

 1. Tøm oppvaskmaskinen for oppvask, slik at det ikke er noe igjen i maskinen 
 2. Ta flasken med Finish, og i stedet for å ta av korken, tar du av klistremerket på toppen. Når du har tatt av klistremerket på toppen av flasken vil det komme frem en voksplugg 
 3. Plasser flasken med maskinrens opp ned i bestikkurven eller hvor som helst i bunnen av oppvaskstativet 
 4. Lukk døren til oppvaskmaskinen og sett den på minst 60 °C. 
 5. Etter at syklusen er fullført og oppvaskmaskinen er slått av, tar du ut flasken og resirkulerer den 

 

Slik rengjør du oppvaskmaskinen utvendig

Finish maskinrens tar seg av innsiden av oppvaskmaskinen, men du burde også rengjøre utsiden – det er tross alt den delen som alle ser! Rengjør døren og eventuelle knapper ved hjelp av en klut og litt varmt såpevann, slik at oppvaskmaskinen ser like bra ut på utsiden som på innsiden! 

 

Hvor ofte bør jeg rengjøre oppvaskmaskinen?

Vi anbefaler å rengjøre oppvaskmaskinen hver tredje måned med vår Finish maskinrens. Det finnes imidlertid noen tegn på at oppvaskmaskinen trenger en rengjøring, uavhengig av hvor lenge det er siden du vasket maskinen sist. Slike kjennetegn er: 

 • En ubehagelig lukt 
 • Opphopning av mat i maskinens filter  
 • Bestikk/servise som etterlater en syklus dekket av mat eller fett 
 • Rust på innsiden av maskinen 
 • Mat i sprøytearmen  
 • Maskinen blir tilstoppet 

Når det gjelder sistnevnte, er en rask løsning å sørge for at du alltid skraper av store matbiter før du setter den i oppvaskmaskinen (da slipper du også å kaste bort vann på å skylle av tallerkenen!). I tillegg til de ovennevnte tegnene finnes det også mindre åpenbare tegn, for eksempel fett- og kalkavleiringer i skjulte, men viktige deler av maskinen. 

For å vedlikeholde oppvaskmaskinen, som er et av kjøkkenets mest nyttige eiendeler, så er det essensielt å vite når og hvordan du skal rengjøre oppvaskmaskinen. Ved korrekt vedlikehold vil oppvaskmaskinen fungere optimalt, og dermed sørge for at oppvasken og glassene dine blir skinnende rene hver gang.  

Video tutorial: How to clean your dishwasher