Myten om at man må skylle før man vasker

5

Her hos Finish vet vi at gamle vaner er vonde å vende. Mange har for vane å skylle tallerkener før man setter dem i oppvaskmaskinen, men dette er strengt tatt ikke nødvendig. Oppvaskmaskinen din kan tåle mye mer enn du tror!

Myte:

Tallerkenene dine blir renere hvis du skyller dem før du setter dem i oppvaskmaskinen.

Fakta:

For noen av oss føles dette mer effektivt, men sannheten er at du sløser mye vann ved å skylle tallerkenene før du plasserer dem i oppvaskmaskinen. Oppvasken blir ren selv om du ikke skyller på forhånd, da oppvaskmaskinen bruker høye temperaturer slik at tallerkenene er hygienisk rene på slutten av vaskeprogrammet.

Hvis tallerkenene dine har matrester på seg når du tar ut av oppvaskmaskinen, kan det være et tegn på at maskinen din trenger Finish Glansemiddel. Glansemiddelet hjelper deg med å få bort matrester, og gir dessuten god beskyttelse til serviset og bestikket ditt.

Myte:

Hvis jeg ikke forhåndsskyller oppvasken min, kan jeg ikke ta oppvasken direkte fra bordet og inn i oppvaskmaskinen.

Fakta:

Det er fortsatt viktig å fjerne overflødig mat fra tallerkenene før du plasserer dem i oppvaskmaskinen. Dette gjør man for å forebygge at større biter av mat tetter igjen rørene som går til oppvaskmaskinen. Det er spesielt viktig å fjerne rester av «klissete» mat som for eksempel pasta og ris, så vel som annen type mat som salatblader, ettersom de kan sette seg på steder i oppvaskmaskinen som ikke er så lett synlige.

Dessuten, hvis du ikke har tenkt til å kjøre i gang vaskeprogrammet i maskinen med én gang, kan matrester gjøre at det blir ubehagelig lukt i oppvaskmaskinen. Uavhengig av dette bør du uansett vaske oppvaskmaskinen din én gang i måneden med Finish Maskinrens for å få bort fett og sjenerende lukt.

Myte:

Foreldrene mine måtte alltid forhåndsskylle oppvasken før de satte det inn i oppvaskmaskinen, så da bør vel jeg også?

Fakta:

Oppvaskmaskiner har kommet en lang vei siden foreldrene dine var unge, og moderne oppvaskmaskiner er laget for å tåle de store mengdene med møkkete oppvask du har. Før i tiden måtte oppvasken forhåndsskylles for at man skulle være sikker på at det ble rent, men med den avanserte teknologien i maskinen din i dag er de mer effektive enn noen gang. Noen oppvaskmaskiner har til og med sensorer som måler hvor mye de trenger å vaske. Hvis du da forhåndsskyller gir du sensoren en illusjon om at tallerkenen er relativt rene allerede, og maskinen vasker dermed ikke like mye som egentlig trengs.

Så, nå som du har lest hvorfor du ikke skal skylle oppvasken før du setter den i maskinen, hvorfor ikke prøve det ut?

Oppvaskmaskiner sparer deg for energi og gir lavere strømregning, i tillegg til at vannet brukes mer effektivt – noe som er bra for både miljøet og lommeboken din. Hvis du skyller tallerkenene før du setter dem i oppvaskmaskinen vil alt det harde arbeidet som oppvaskmaskinen din er ment til å gjøre være til ingen nytte.

Livslange vaner er vanskelige å vende, men de øker regningene dine og tar av tiden din. En forandring vil derfor gi både deg og bankkontoen din mange fordeler. Forhåndsskylling hører fortiden til, så fjern kun matrester, ikke skyll. La Finish Powerball ta seg av den møkkete oppvasken - Finish takler selv de vanskeligste matrester!