Koppflekker: Vaske bort kafferinger

5

Legenden sier at for mer enn tusen år siden, merket etiopiske bønder at geitene deres ble ekstra energiske og lekne etter inntak av en bestemt type røde bær. Dette førte til at bøndene prøvde det selv, og inni dette store bæret fant de kaffebønnen som vi i dag kjenner godt til. Opprinnelig ble kaffen spist - ikke brygget og drukket slik vi gjør i dag.

Kaffe er en stimulerende og velsmakende drikk som kan nytes på en rekke ulike måter, og den har flere fordeler som vi alle kan nyte godt av. I noen land nytes kaffe med masse melk og smakstilsatt sirup. I andre deler av verden er det uvanlig at kaffe serveres i noen annen form enn veldig sterk, svart og tilsatt masse sukker. Varm eller kald, søt eller bitter, med skum, melk eller svart - kaffe i alle dens former er en vanlig drikk som er en del av livet til folk flest

Mugged off

Ser vi bort fra alle de bra tingene med kaffe, så har denne drikken én stor ulempe: den gjør det vanskelig å holde serviset ditt rent. Den etterlater seg skjemmende mørke ringer på kopper og krus, hvilket krever det beste oppvaskmiddelet. Det er flere måter å unngå ringer og flekker. Den mest åpenbare og effektive måten er å drikke kaffen relativt raskt, og ikke la kaffen bli værende i koppen slik at den avkjøles. Og når du er ferdig skyller du kruset rett før du setter det i oppvaskmaskinen. Dette er selvfølgelig ikke alltid mulig å få til, siden en del av sjarmen med kaffe er at det nytes best mens det er rykende varmt og konsumeres på en avslappende måte. Hvis du har melk i kaffen, eller bruker en svakere type kaffe, minimerer du sjansen for å få vanskelige flekker. Igjen, dette er ikke alltid ideelt, ettersom folk er forskjellige, og foretrekker ulike typer kaffe. De fleste Finish-produkter er laget for å kunne takle særlig vanskelige flekker. Uansett, Finish All in 1 har vist seg å være særlig effektiv mot denne typen flekker.

Kaffe og te fordamper på en litt annen måte enn andre væsker, hvilket fører til at det oppstår svært konsentrerte flekker på avgrensede steder, hvilket betyr at vaskemiddelet må virke spesielt sterkt på mindre flater for å fjerne disse flekkene. Finish er utrolig effektivt for å bryte ned disse kaffeflekkene. Dersom du har kopper med flekker som tørket inn for lang tid siden, eller om du har flekker som er ekstra vanskelige å fjerne, så kan du fylle de flekkete koppene med kokende vann, og deretter legge i et par spiseskjeer med Finish Power, eller en Finish Powerball-tablett. Hvis du lar koppene dine stå over natten med rengjøringsmiddel i, og deretter skyller dem ut neste morgen, vil du se at de vanskelige ringene er borte for godt.