Å befinne seg på hardt vann

5

«Hardt vann» er et uttrykk du kanskje har hørt før. Det kan bety at vannet smaker bedre, men det kan også gi flekker på glass og oppsamling av kalkbelegg i oppvaskmaskinen din som kan være vanskelig å fjerne for hånd.

Hva er hardt vann?

Vann er «hardt» når det inneholder relativt høyt nivå av kalsium og magnesium, så vel som andre mineraler. Jo flere mineraler som er i vannet, jo hardere kan vannet være.

Vannkokeren

En av de enklere måtene å demonstrere effekten av hardt vann på er å ta en titt på innsiden av vannkokeren din, eller kjelen du vanligvis bruker til å koke vann i. Hvis du bor i et område med mye hardt vann, vil du nok kunne se et hvitt, skjellete stoff på bunnen av vannkokeren eller kjelen. Stoffet kan også ha satt seg oppover og på siden hvis det er en stund siden du rengjorde sist. Over tid vil dette kalkbelegget minke effektiviteten til vannkokeren eller kjelen, ved at den bruker lenger tid på å koke opp vannet. Den kan også til slutt bli helt ødelagt.

Hvordan håndtere hardt vann

I oppvaskmaskinen din kan hardt vann gi to resultater: tåkete, uklare glass, og oppsamling av kalkbelegg. Det er mange måter å håndtere dette problemet på, alt fra enkle rengjøringsløsninger til å skaffe en ny vanntank.

  • Finish oppvaskmaskinsalt kan hjelpe deg ved å mykne vannet på innsiden av oppvaskmaskinen. Saltet forbedrer rengjøringen ved å hindre flekkene som kommer av hardt vann.
  • Med Finish Shine and Protect får du hjelp med å oppnå perfekte resultater ved å vaske bort matrester og flekker fra hardt vann. Du sparer tid, og oppvasken blir skinnende ren.