Forskjellen mellom hardt og mykt vann

5

Vi er utrolig heldige som bor et sted hvor rent vann er så lett tilgjengelig. Men har du noen gang tenkt på at vannet som kommer ut av springen din kan være ulikt? To glass vann er aldri helt like, men den største forskjellen handler om hardheten på vannet. Denne forskjellen kommer tydeligst til syne i den effekten vannet har på hvitevarer, ikke minst gjelder dette oppvaskmaskinen.

For å gi deg en større forståelse av dette, har vi satt sammen noe informasjon for å forklare nøyaktig hva som menes med hardt vann og mykt vann, hva det betyr for oppvasken din, og hva du kan gjøre for å forebygge de negative effektene.

Harde fakta

Alt vann som kommer i form av regn er i utgangspunktet naturlig mykt, hvilket betyr at det eneste ionet (et elektrisk ladet atom) det består av er natrium. Med vannets ferd gjennom bakken og inn i de rørene som til slutt fører til kranene våre, blir vannet hardere. Dette skjer fordi vannet trekker opp i seg mineraler som kritt, kalk, magnesium og kalsium på veien. Disse mineralene er viktige for helsen vår, derfor er hardt vann bedre å drikke - i tillegg til at det smaker bedre!

Harde tider

Når det harde vannet passerer gjennom en oppvaskmaskin, begynner mineralene i vannet å feste seg til varmeelementene. Det meste i form av kalk. Dette gjør det ikke bare vanskeligere for oppvaskmaskinen å rengjøre tallerkener, men det kan faktisk føre til at de blir seende verre ut. Dette fordi mineralene oppløses og fester seg på servise og glass som flekker.

Mykere muligheter

Finish har utviklet en rekke produkter som garanterer, til tross for hardt vann, at servise, glass og bestikk blir vasket skinnende rene.

  • Du bør bruke Finish rensemiddel som gir raskere tørketid, og sikrer at ingenting blir liggende igjen når vannet fordamper.
  • Og viktigst: du bør gjøre det til en vane å bruke Finish Maskinrens regelmessig. Når mineralene fester seg til maskinens vitale deler, vil rensemiddelet sørge for at mineralene ikke får mulighet til å feste seg på tallerknene dine.

Uansett hvor hardt vann du måtte ha i springen er det ingen grunn til at ikke du også skal ha perfekte tallerkener, hver gang.