Fortsätt till huvudinnehåll
Hygieniska fördelar med diskmaskin

Hygienefordeler med oppvaskmaskin

Les om hygienefordelene med oppvaskmaskiner som du ikke får ved å ta oppvasken for hånd – fra riktig varme for å drepe bakterier til bruk av skitne svamper. 

Det er ingen hemmelighet at oppvaskmaskiner har en rekke fordeler, fra å lette arbeidet med skitten oppvask etter familiefesten til å spare mer vann enn ved håndoppvask. Men hva med de hygieniske fordelene ved å bruke oppvaskmaskin? Oppvaskmaskiner rengjør bedre enn du klarer for hånd, og da mener vi ikke bare den skinnende glansen. 

Hva er det som gjør oppvaskmaskiner så effektive?

Oppvaskmaskiner er egnet til å bruke utrolig varmt vann og mye sterkere vaskemidler enn vanlig oppvaskmiddel. Dette er bevisst, da varmt vann er den beste måten å fjerne matrester og bakterier fra serviset. Størknet fett kan feste seg til overflaten av tallerkener, glass og bestikk. Varmen fra vannet omdanner fettet til væske, noe som gjør det enkelt å fjerne selv de vanskeligste flekkene.  

Kombiner denne varmen med et førsteklasses rengjøringsprodukt som Finish Ultimate, der tabletten med to lag og Powerball-teknologien hver for seg spiller en viktig rolle for perfekt rengjøring hver gang.  

 

Dreper håndoppvask bakterier?

Kan du slippe unna med å vaske opp for hånd i stedet for å bruke oppvaskmaskin? Med tanke på at svampen er vertskap for et betydelig antall bakterier på kjøkkenet – inkludert uhyggelige bakterier som salmonella og E. coli – er det kanskje ikke så lurt å bruke en svamp. Svamper utsettes for alle slags matvarer, og når du kombinerer dette med svampens porøse og fuktige natur, er det et perfekt miljø for bakterievekst. Du må bytte ut svampen regelmessig for å unngå å spre disse bakteriene. 

Kjøkkenhåndklærne er like skyldige i å huse bakterier, så når oppvasken er ren, kan det hende at du tørker den med bakterieinfiserte håndklær. Oppvaskkluter utsettes for mye vann og kan forbli fuktige, noe som gir grobunn for bakterier.  

Oppvaskmaskiner reduserer selvsagt behovet for f.eks. svamper og oppvaskhåndklær. Det finnes også sykluser gir oppvasken en grundig rengjøring, spesielt hvis du bruker den sammen med Finish oppvaskmiddel og Finish In Wash maskinrens. Oppvaskmaskinen gjør alt det tunge arbeidet for deg, og etterlater gjenstandene helt rene, uten at du trenger å slave over vasken. For å oppsummere så kan oppvaskmaskiner være mer hygieniske.  

 

Dreper oppvask i kaldt vann bakterier?

Selv om det kan være mer behagelig for deg og hendene dine å vaske opp i kaldt eller lunkent vann, så hjelper det ikke oppvasken nevneverdig. Kaldt vann er nemlig ikke effektivt mot bakterier.  

Oppvask med varmt vann dreper bakterier, men temperaturen bør være over 65 °C for å få en dyp og effektiv rengjøring. Dette er ikke temperaturer som hendene dine tåler, så det er ingen garanti for at du har fjernet bakteriene på oppvasken bare ved å vaske for hånd.  

Oppvaskmaskiner er hygieniske fordi de har en rekke sykluser og kan nå temperaturer som hendene dine ikke tåler. Hvis du lurer på «hvor varmt vannet bør være når du vasker opp?», så vil informasjonen i temperaturveiledningen for oppvaskmaskinen hjelpe deg med å få den beste oppvasken hver gang.