Fortsätt till huvudinnehåll
Hur mycket vatten använder en diskmaskin

Hvor mye vann bruker en oppvaskmaskin?

Vi bruker den hver dag, men vet vi egentlig hva som skjer bak døren til oppvaskmaskinen? Her kan du lese hvor mye vann en oppvaskmaskin bruker, og hvordan du kan spare denne dyrebare ressursen gjennom våre enkle tips. 

Oppvaskmaskinen er et av de største apparatene i hjemmet ditt, og derfor forventer du sikkert at den bruker mye vann i hver syklus? Hvorvidt oppvaskmaskiner bruker mye eller lite vann avhenger av maskinens merke og modell.  

En moderne, energieffektiv oppvaskmaskin er selvsagt langt mer effektiv enn en eldre modell. Oppvaskmaskiner fra før 1994 kan faktisk bruke ca. 37–56 liter vann per vask

Slik sparer du vann når du bruker oppvaskmaskinen

Når det gjelder å spare vann i oppvaskmaskinen, teller hver eneste lille handling du gjør. Tipsene nedenfor vil ikke bare bidra til å redusere vannregningen, de vil også sørge for at oppvaskmaskinen holder lenger – og at oppvasken blir skinnende ren! 

 

Tips

  1. Spar vann og hopp over forskyllingen. Hvis du skyller oppvasken før du setter den i oppvaskmaskinen, kan du kaste bort 1115 liter vann i året! 
  2. Unngå flere sykluser per dag ved å vente med å kjøre oppvaskmaskinen til den er full. Hvis du har en stor familie, kan det selvsagt hende at du må kjøre oppvaskmaskinen oftere, men det er likevel viktig å sørge for at maskinen alltid er full før du starter den, slik at du får en så effektiv syklus som mulig! 
  3. Sørg for at oppvaskmaskinen er ren innvendig og at armsprøyten ikke er blokkert. Da slipper du også å kjøre oppvaskmaskinen flere ganger.  
  4. Velg en øko-innstilling som vasker oppvasken ved lavere temperatur og bruker mindre vann i hver syklus.   
  5. Bruk et kvalitetsvaskemiddel som Finish Ultimate for å sikre at oppvasken blir skinnende ren første gang, hver gang.