Hva foregår egentlig inne i en oppvaskmaskin?

5

Vi vet alle hvordan en oppvaskmaskin fungerer – skittent servise settes inn og kommer ut skinnende rent. Men det du kanskje ikke vet, er nøyaktig hva som skjer i mellomtiden. En oppvaskmaskin gjennomfører en ganske komplisert prosess for å sørge for at oppvasken kommer ut strålende ren, men mekanismene bak er faktisk ganske enkle. De fleste oppvaskmaskiner følger samme syv-trinns prosess:

1. Den fylles med vann. Dette betyr ikke at hele maskinen fylles opp, men det dannes et grunt lag i bunnen.

2. Vannet blir varmet opp. Dette gjøres med et varmeelement som vanligvis finnes under spylearmene.

3. Tilsetter vaskemiddel. Vaskemiddelet tilsettes automatisk til riktig tidspunkt via oppvaskmaskinens datamaskin eller klokke.

4. Vasker. Oppvarmet vann og vaskemiddel pumpes opp gjennom spylearmene, og trykket får dem til å spinne rundt og skyte ut vannet med nok kraft til å sikre at oppvasken blir ren.

5. Tømmer skittent vann.

6. Skyller. Rent vann blir tilsatt og oppvarmet, men uten vaskemiddel denne gangen. Dette vannet pumpes ut og sørger for å bli kvitt rester av vaskemiddelet.

7. Tømmer andre runde med vann.

Alt du trenger å gjøre i bytte for alt det harde arbeidet en oppvaskmaskin gjør for deg, er å bruke maskinrens en gang i måneden. Det er lettere å få en forståelse for hvorfor man bør ta godt vare på oppvaskmaskinen når man tar en nærmere titt på de komponentene maskinen er laget av:

Varmeelement

Dette er metallkomponenter som omdanner strøm til varme, og sørger for å varme opp vannet til riktig temperatur. Siden disse er i direkte kontakt med vannet er de spesielt tilbøyelige til å akkumulere kalkrester over tid.

Pumpe

Pumpen er en motor som både pumper vannet gjennom spylearmene under vask, og til avløpet i løpet av dreneringsprosessen. Oppvaskmaskinens datamaskin åpner og lukker ventilene til rett tid for å sikre at vannet går i riktig retning.

Spylearmene

Spylearmene er hule, og trykket fra vannet som blir presset gjennom, før armene til å spinne rundt og sikrer en jevn vask. Mat, fett og annet smuss kan over tid føre til blokkeringer i armene, så derfor er det veldig viktig å holde dem rene.

Månedlig bruk av Finish Maskinrens hjelper med å fjerne kalk- og matrester samt fettbelegg som kan føre til at de vitale delene blir tettet. Det skal ikke mer til for å vedlikeholde oppvaskmaskinen slik at den fungerer optimalt.