Fortsätt till huvudinnehåll
Så här rensar man en igensatt diskmaskin

Slik renser du en tett oppvaskmaskin

Bruk vår Finish-veiledning til å unngå en tett oppvaskmaskin. Vi tar også for oss hvilke produkter du bør bruke til en slik renseprosess.

«Hvis du tar vare på verktøyene dine, vil de ta vare på deg ...» Dette er spesielt viktig å huske på når det gjelder oppvaskmaskinen, som er avhengig av godt vedlikehold for at den skal fungere optimalt. Hvis en ting hindrer den i å yte sitt beste, så kan oppvaskmaskinen tette seg. Dette har du kanskje opplevd før? Les vår guide til å løse problemet med en tett oppvaskmaskin, så lærer du hvordan du kan forebygge og løse problemet. 

Hvorfor er oppvaskmaskinen min tett?

Det finnes flere årsaker til at oppvaskmaskinen tetter seg. Når du hele tiden bruker oppvaskmaskinen til å fjerne mat, fett og andre rester, kan det føre til at maskinen blir tett og stopper opp. I områder med hardt vann kan det i tillegg oppstå kalkavleiringer i rørene som tetter igjen vannstrømmen. 

Det er også større sannsynlighet for at maskinen blir tilstoppet hvis du ikke skraper av de store matrestene fra oppvasken. Likevel er det viktig å huske at du ikke trenger å skylle oppvasken før du setter den i oppvaskmaskinen. Dette er tross alt unødvendig sløsing med vann ! Kombinasjonen av en rask (men grundig) skraping, et kraftig Finish vaskemiddel som brukes i henhold til instruksjonene, og en moderne oppvaskmaskin som brukes på de riktige innstillingene, er alt du trenger. Disse tre faktorene sørger for at oppvasken blir ren og blank hver gang:   

 

Slik forebygger du at oppvaskmaskinen tetter seg

For å unngå at oppvaskmaskinen blir tett, bør du bruke Finish maskinrens. Formelen rengjør oppvaskmaskinen ved å bekjempe fett, kalk og lukt i maskinens skjulte deler. Slik bruker du Finish maskinrens: 

  1. Kontroller at maskinen er helt tom, og sørg for at den ikke inneholder såpe eller vaskemiddel. 
  1. Fjern klistremerket fra toppen av flasken på Finish maskinrens (men behold lokket på). Plasser deretter flasken opp ned i en sikker posisjon.  
  1. Lukk maskindøren. Sett deretter maskinen på den varmeste syklusen, slik at vokslaget smelter bort og innholdet i flasken frigjøres. 
  1. Når programmet er ferdig, tar du ut flasken og resirkulerer den. Oppvaskmaskinen skal nå fungere optimalt. 
  1. Gjenta denne prosessen hver 3. måned for å få et best mulig resultat. 

 

Slik rengjør du en oppvaskmaskin som ikke vil tømme seg

Hvis oppvaskmaskinen ikke tømmes, kan det være en blokkering som oppvaskmiddelet ikke kan fjerne. Hvis du må rengjøre en oppvaskmaskin med stående vann, så bør du begynne med å tømme maskinen for å få enkel tilgang til den. Følg disse trinnene for å tømme oppvaskmaskinen for vann på en effektiv måte: 

Slå av strømmen:

Sørg for å slå av strømmen til oppvaskmaskinen eller avfallskvernen (hvis det er aktuelt).  

Fjern det stående vannet:

Fjern så mye vann som mulig med et håndkle, en klut eller annet absorberende materiale. 

Finn avløpsslangen:

Det er denne som kobler oppvaskmaskinen til avfallskvernen. Du finner vanligvis avløpsslangen under vasken eller bak oppvaskmaskinen. 

Fjern og rengjør: 

Når du har gjort dette, kan du bruke en tang til å koble fra slangen og begynne å rense den. Vi anbefaler at du bruker et kommersielt rengjøringsverktøy, for eksempel en rørrenser, til rengjøringen.  

Kontroller oppvaskmaskinens avløp:

Når du har sørget for at avløpsslangen er ren, er det på tide å gjøre det samme med oppvaskmaskinens avløp. Du finner maskinens avløp i bunnen av oppvaskmaskinen. Denne kan du fjerne med en skrutrekker, før du gjentar den samme prosessen på avløpet som du utførte på avløpsslangen.  

 

Hvis du har gjort alt dette, men likevel ikke får bukt med den tette oppvaskmaskinen, så er det på tide å sende inn fagfolk! 

Med jevne mellomrom lønner det seg å rengjøre oppvaskmaskinen innvendig og utvendig. Rengjøring av oppvaskmaskinen fører til bedre vedlikehold, og sørger for at din kanskje mest verdifulle kjøkkengjenstand kan fortsette å fungere optimalt.