Rengjøringsguide: Kjøkkenutstyr

5

Vi har alle gjort det: puttet inn ting vi ikke burde i oppvaskmaskinen. Jo mer kjøkkenutstyr du får, desto mer krevende blir det. Mange av disse krever spesielle rengjøringsmetoder, noe som igjen krever mer av din dyrebare tid. Vi har satt sammen en liste over hva vi tror er det mest vanlige utstyret på kjøkkenet ditt, og som mange er usikre på hvordan man vasker.

Ostehøvel

Fjern de største ostebitene som kan ha festet seg, og plasser ostehøvelen nederst i stativet, over en av tallerkenholderne. Varmen og trykket av vannet, vil sørge for at ostehøvelen blir ren.

Visp

Siden visper vanligvis brukes til egg, som raskt størkner, kan det virke som den eneste måten å bli kvitt proteinene på er å vaske vispen for hånd. Alt du trenger å gjøre, er å legge den på øverste hylle hvor vann og vaskemiddel kommer til, og sørge for å bruke Finish oppvaskmiddel som fjerner de inntørkede matrestene.

Rasp

Dette er enkelt. Legg raspen i nederste hylle der hvor tallerkenene vanligvis plasseres, slik at vannet kommer godt til. Dette skal sikre at fruktkjøtt, frø og andre elementer, blir vasket av raspen på en effektiv måte.

Hvitløkspresse

Her er det viktig å sikre at vann og oppvaskmiddel kan komme til, og flyte gjennom de små hullene i pressen. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å plassere pressen i bestikkbeholderen, slik at armene til pressen går i hver sin retning. Slik unngår du at hvitløken blir værende i hullene, siden pressen blir presset sammen under vask.

Potetmoser

Den litt rare formen gjør det vanskelig å vite hvor du skal plassere denne i oppvaskmaskinen. Den beste løsningen er å senke øverste hylle hvis du kan, og plassere potetmoseren med den flate siden ned på sokkelen. Dette gjør at vann og oppvaskmiddel kan komme til der det er behov for det.

Følg disse instruksjonene - og har du andre redskaper du trenger å få vasket, bare eksperimenter, så vil du alltid klare å finne en løsning. Men sørg for at du først undersøker produsentens retningslinjer. Det er ingen grunn til å kaste bort tiden din på å måtte vaske opp de samme kjøkkenredskapene flere ganger.