Fortsätt till huvudinnehåll
Så här maskindiskar du bakplåtar

Slik rengjør du bakebrett i oppvaskmaskin

Finnes det noe som mer tilfredsstillende enn å ta et brett fullt av bakverk rett ut fra ovnen? Vi tror ikke det. Men oppryddingen etterpå kan få deg til å lure på om det var verdt det. Heldigvis slipper du å skrubbe bort brent lasagne eller sprø muffinsbiter for hånd. Slik rengjør du bakeformene dine i oppvaskmaskinen. 

Slik rengjør du et bakebrett i oppvaskmaskin

Det kan føles krevende å rengjøre kakeplater med fett som har brent seg fast. Det er likevel viktig å rengjøre bakebrettet regelmessig slik at kjeksene dine perfekt bakt, gang på gang. Ved å følge noen få enkle trinn kan du bli kvitt møkkete bakeplater for godt. 

  1. Finish© oppvaskmidler kan enkelt håndtere mesteparten av rengjøringen når du skal vaske bakeutstyr. Men når det gjelder svært flekkete kakeplater bør du prøve å skrape av restene så mye som mulig før du setter dem i oppvaskmaskinen. 
  2. Sjekk at kakeplaten tåler oppvaskmaskin før du setter den i nederste stativ i oppvaskmaskinen. 
  3. Bruk et oppvaskmiddel som Finish® Ultimate™ for å myke opp innbrent mat, slik at kakebrettet blir rent, glatt og klart til neste omgang! 

Hvis du sørger for at bakeverktøyene dine er rene og fettfrie, så kan du bake med dem i mange år fremover. For å behandle dem riktig bør du bruke et oppvaskmiddel som gjør den vanskelige delen av jobben for deg.   

 

Slik rengjør du et glassfat i oppvaskmaskinen

Du har akkurat hatt huset fullt av gjester med din berømte gryterett, og nå ser glassfatet ditt litt slitt ut. Ikke noe problem. Finn ut hvordan du rengjør en brent glassgryte med Finish®, så er du klar til å være vertskap igjen på null komma niks.  

  1. Selv om Finish® oppvaskmidler klarer å fjerne de fleste vanskelige flekker, så kan det hende at du må hjelpe til hvis gryten er full av fastbrent mat. Prøv å skrape av maten så mye som mulig før du setter den i oppvaskmaskinen 
  2. Sjekk at glassformen tåler oppvaskmaskin. Sett den deretter på nederste hylle i oppvaskmaskinen 
  3. Bruk et kvalitetsvaskemiddel, eksempelvis Finish® Ultimate™, som vasker bort rester og gir en fantastisk glans, selv under de hardeste vannforhold.   
  4. La glassformen lufttørke før du lagrer den.  

Trenger du å vite hvordan du rengjør drikkeglass i oppvaskmaskinen på riktig måte? I vår artikkel om dette temaet kan du lese alt du trenger å vite. 

 

Slik rengjør du en muffinsform i oppvaskmaskinen

Muffinsformer er et mareritt å vaske for hånd. Men så lenge muffinsformene dine tåler oppvaskmaskin (det gjør mange av dem som er laget av silikon, glass og metall), så kan du la oppvaskmaskinen gjøre jobben for deg.   

  1. Finish® oppvaskmidler er gode til å rengjøre bakeutstyr uten noe forarbeid (så du slipper å skylle dem, før du setter dem i oppvaskmaskinen). Men hvis muffinsbrettet har mye fastbrent fett og rester må du skrape av så mye som mulig før du setter det i maskinen. 
  2. I de fleste oppvaskmaskiner er det ikke plass til en muffinsform i metall på det øverste stativet, så brettet bør plasseres på nederste hylle. Men hvis det er mulig kan det være lurt å plassere silikonbrettene på det øverste stativet, slik at disse er plassert lenger unna varmen -noe som bidrar til at gjenstanden holder seg lenger.   
  3. Bruk et kraftig vaskemiddel som Finish® Ultimate™ for å fjerne fett, bryte ned fastbrent mat og som gir en perfekt rengjøring.