Rensing av oppvaskmaskinen

5

Oppvaskmaskinen er utvilsomt en av de mest hardtarbeidende apparatene på kjøkkenet. Etter lange perioder med regelmessig bruk, eller kortere perioder med mye tyngre bruk, kan oppvaskmaskinen begynne å flagge rødt når den blir fylt opp med fett, og mat- og kalkrester. Hvis oppvaskmaskinen ikke fungerer som den skal, kan det være på tide å gi den en full maskinrens. I denne guiden kan du lære hvordan du rengjør oppvaskmaskinen slik at den skal fortsette å fungere som den skal.

Delene

Når du åpner døren til oppvaskmaskinen vil du se noen deler som du kan rengjøre selv. Filteret på bunnen av oppvaskmaskinen, stativene og selv spylearmen kan vanligvis tas ut. Dette betyr at du kan nå frem til de stedene som er vanskelige, for eksempel inne i oppvaskmaskinens spylearm, eller under filteret hvis det er noen spesielt store matbiter som har gjemt seg. Mens døren er åpen, ta også en titt i hjørnene på oppvaskmaskinen, og se om de trenger en vask. Hvis du ser noen rester, kan det rengjøres med en svamp eller tannbørste og litt varm såpe.

Maskinrens

Det er ikke bare de delene på en oppvaskmaskin du ser som trenger en rens, også pumper, rør og avløp trenger å renses, spesielt hvis de har jobbet overtid. Det å bruke en kraftig maskinrens er den beste metoden for å sikre riktig rengjøring av oppvaskmaskinen; dette vil bidra til å fjerne fett og kalkrester og rengjøre hele oppvaskmaskinen! For å få ett effektivt resultat, bruk Finish Maskinrens for å fjerne alt av fett og kalkrester som har bygget seg opp i skjulte deler av oppvaskmaskinen. Finish Maskinrens rengjør alle disse skjulte delene, hvor en hel kilo fett passerer gjennom hvert halvår, reduserer fett og kalkrester, og bidrar til å nøytralisere dårlig lukt.

Ta av dekselet og putt den opp-ned i oppvaskmaskinen, og sett oppvaskmaskinen på høyeste temperatur. Når vaskesyklusen er over, vil oppvaskmaskinen være ren og lukte friskt.