Tegn på at oppvaskmaskinen din trenger en vask

5

Nå og da tenker du kanskje at oppvaskmaskinen din trenger en skikkelig rengjøring. Det finnes mange tegn på at maskinen din trenger nettopp det: alt fra mat som setter seg fast i filteret på bunnen av maskinen, til den rare lukten som frigjøres etter en vask, til oppvask som ikke blir helt ren. Hvis du ønsker at oppvaskmaskinen din skal fungere optimalt bør du som en grunnregel kjøre et vaskeprogram på oppvaskmaskinen din mens den er tom minst én gang i måneden. Husk å bruke Finish maskinrens til dette! Les mer her.

Tegnene

Det er flere tegn som kan gi deg en indikasjon på at oppvaskmaskinen din kanskje er litt mer møkkete enn vanlig, og at den trenger en vask:

  • Ubehagelig lukt
  • Mat som har samlet seg i filteret på maskinen
  • Oppvasken er dekket med mat eller fett etter endt vaskeprogam
  • Rust på innsiden av maskinen
  • Mat i spylearmen

Det finnes også andre, men mindre synlige tegn, som for eksempel oppsamling av fett og kalkbelegg i de mer bortgjemte, men viktige delene av maskinen din. Alt dette kan man få bort - man trenger bare en god vask.

Hva man skal gjøre

Hvis du legger merke til noen av de nevnte tegnene, er heldigvis løsningen ganske enkel: Finish maskinrens. Det eneste du trenger å gjøre er å sette i gang et vaskeprogram på tom maskin, fylle på med maskinrens, følge instruksjonene på pakken, og voila!

Noen andre tips

Finish maskinrens dekker alt på innsiden av oppvaskmaskinen din, men kommer ikke til på enkelte deler som døren (og gummien som er rundt), fronten og knappene der. Her kan du vaske med klut og varmt såpevann - og vips, så er det like skinnende rent her som på innsiden av maskinen! Det eneste du selv trenger å rengjøre er altså knappene og dørene - Finish maskinrens tar seg av resten.

Ikke vent til det er for sent!

Det er viktig å vaske oppvaskmaskinen regelmessig ettersom dette vil forhindre oppsamling av kalkbelegg og problemene som følger med det.

Elsk oppvaskmaskin din. Gi den Finish.