Bakerens verktøykasse

5

Dersom du ikke er en erfaren baker men har lyst til å teste ut noen nye bakeoppskrifter, kan det være frustrerende å innse at du ikke har alt utstyret som kreves til de mer kompliserte oppskriftene. Det finnes et uendelig antall høyteknologiske duppeditter og hjelpemidler - alle med hver sine skreddersydde formål - men hvilke er egentlig verdt å investere i?

Her er noen av de viktigste hjelpemidlene du vil trenge hvis du vil komme i gang med å bake. Når du er ferdig vil alt det harde arbeidet lønne seg. Du kan lene deg tilbake, la deigen heve, og slappe av - vel vitende om at alt vil komme rent og skinnende ut av oppvaskmaskinen!

Bakepapir

Selv om bakepapir først og fremst er ment til engangsbruk, er det noe enhver baker trenger for at deigen ikke skal klistre seg fast. Det er jo kjedelig om alt det harde arbeidet ditt blir forgjeves. 

Avkjølingsrist

Alt på denne listen kan klassifiseres som «helt nødvendige hjelpemidler», men hvis du bare skal ha noen få ting, bør avkjølingsrist absolutt være en av dem. Ved å bruke en avkjølingsrist får du løftet dine nybakte godsaker opp fra kjøkkenbenken, slik at de blir ekstra luftige.

Desilitermål og måleskjeer

Det er alltid nyttig å ha et desilitermål og en måleskje tilgjengelig slik at du kan ta helt nøyaktige mål av det du skal tilsette i blandingen. Med nøyaktige mål får du et optimalt resultat, og du unngår at blandingen blir for tørr eller for klissete.

Bakeboller

Dette virker kanskje som et åpenbart hjelpemiddel, men det er helt nødvendig hvis du skal bake. Det er definitivt verdt å investere i en bakebolle som tåler varme så den kan settes i mikrobølgeovnen eller over kokende vann hvis du for eksempel skal smelte sjokolade.

Ettersom bakebollen mest sannsynlig blir nokså grisete etter bruk, kan det være lurt å sette den i oppvaskmaskinen så fort du er ferdig med den. Bruk Finish Quantum, så blir den ren og fin igjen.

Palettkniv

En palettkniv er et veldig allsidig verktøy når det kommer til baking. Fordi den er lang, tynn og har runde kanter, er den svært nyttig når du skal skrape bollen, jevne ut kakefyll, eller skjære i smør.

Når du setter palettkniven inn i oppvaskmaskinen, forsikre deg om at den ikke blokkerer spylearmene fra å rotere. Hvis spylearmene blokkeres, risikerer du at all oppvasken er møkkete når vasken er ferdig, ettersom vannet ikke får sirkulert rundt i maskinen og rengjort effektivt.

Spyd

Trespyd er veldig praktiske når man skal grille, men de er ikke det beste valget når det kommer til baking. Bruk heller et metallspyd til å bestemme om kaken din er gjennomstekt. Putt metallspydet ned i forskjellige deler av kaken, inkludert i midten. Er spydet er helt rent når du drar det ut igjen, er kaken klar til å tas ut av ovnen.

Sil

Et veldig nyttig hjelpemiddel i bakingen er silen, som brukes for å gjøre noe lett og luftig. En liten tesil kan også gjøre underverker ved dekorering og pynting av bakverket.

Slikkepott

Ingen vil vel at alt det harde arbeidet skal gå til spille, spesielt ikke når det kommer til baking. En fleksibel og tøyelig slikkepott - ideelt sett laget av silikon eller plast – forsikrer deg om at ingen blanding, eller smeltet sjokolade, blir liggende igjen i bakebollen.

Visp

Ikke alle har råd til en elektrisk kjøkkenvisp eller kjøkkenmaskin, og bruker kanskje en skje i stedet når man skal røre i blandingen. Vi anbefaler heller å bruke en manuell visp, slik at man får en mer lett og luftig blanding. 

Visp er ikke den enkleste tingen å vaske opp for hånd. Vil du ha ro i sjelen, putt den heller i oppvaskmaskinen. Det vil definitivt gjøre livet enklere for deg.

Selv om du elsker å bake betyr det ikke nødvendigvis at du også elsker å vaske opp. Heldigvis kan alt på denne listen (med unntak av bakepapir, selvfølgelig) enkelt gå inn i oppvaskmaskinen. Dermed kan du bake med ro i sjelen, og du slipper å stå i timevis ved oppvaskkummen etterpå.

Finish Powerball hjelper deg med å håndtere eventuelle problemer du får med grisete kakeblandinger, slik at du slipper å stresse med rengjøring av boller og slikkepotter. I stedet kan du sette deg ned og slappe av mens Finish gjør det harde arbeidet.