Vanskelige matflekker

5

Hver gang vi vasker er det alltid noen tallerkener, gryter og panner som er vanskeligere å rengjøre enn andre. Matvarer som er klissete eller som har lett for å størkne eller brenne seg fast utgjør de største problemene, så det er nyttig å vite hva slags type mat man skal se opp for. For å unngå permanente flekker er det viktig å sette inn de utsatte formene eller tallerknene i oppvaskmaskinen med det beste oppvaskmiddelet så raskt som mulig. Med Finish er dette ingenting å bekymre seg for!

Fett og sukker

Det er mange matretter som inneholder fett, så dersom tallerkenen din er dekket med fettflekker etter et måltid, har du en jobb foran deg. Fett og sukkerbelegg kan være en utfordring å fjerne, og vil normalt trenge en god skyll og skrubb først, men med men Finish Powerball kan tallerkenen gå rett i oppvaskmaskinen.

Størknet mat

Størknede matrester kan bli en utfordring å fjerne dersom det ikke legges i bløt umiddelbart. Hvis du ikke har tenkt å starte oppvaskmaskinen med én gang, så gi tallerkenene en rask skyll etter bruk. Hvete, bygg og eggerøre er matvarer som tørker raskt og setter seg godt, men fortvil ikke; Finish kan takle disse og de fleste andre flekker uten problemer.

Fastbrent

Panner, bakeformer og andre ildfaste former med fastbrent mat kan være vanskelige å rengjøre. Tomater for eksempel, har en vane for å sette seg ekstra godt fast, og man bør også se opp for fastbrent melk og ost. Når uhellet først er ute, fyll oppvaskkummen med varmt vann og legg formene i bløt. Sett deretter raskt inn i oppvaskmaskinen og sett på en vask. Flekker som dette ville vært et mareritt hadde det ikke vært for oppvaskmaskinen og Finish.

Teflekker

Det er ikke bare matflekker som kan være vanskelig å rengjøre, men teflekker (over tid) kan også være et problem. Dette på grunn av tanninene som finnes i te, et fargestoff som før ble brukt til farging av skinn. Selv om det finnes metoder for å fjerne teflekker, er det best å la oppvaskmaskinen gjøre jobben. Selv med størknede teflekker vil de aktive ingrediensene i Finish arbeide for å bryte disse ned, og sørge for at kopper og krus blir helt rene.