Middagsselskap for nybegynnere

5

Hvis du vil gjøre noe for å løfte stemningen på middagsselskapet kan du fremføre noen partytriks for vennene dine. Kanskje blir de så imponerte at de spanderer en drink eller to på deg?

Her er noen enkle, men imponerende partytriks som du kan teste på vennene dine. Alle hjelpemidlene du trenger for å utføre disse triksene har de fleste lett tilgjengelig hjemme.

Få fyrstikker til å danse til «magisk musikk»

Ta to skinnende rene vinglass fylt med nøyaktig samme mengde vin - en tredjedel av glasset er fint - og plasser dem side om side. Deretter balanserer du to fyrstikker på kanten på en av glassene. Så spør du publikummet ditt om de tror at du kan få fyrstikkene til å danse ved å spille magisk musikk. De vil nok bare le av deg!

Dypp en finger i vinen i glasset uten fyrstikker. Mens du holder i stetten med den den andre hånden beveger du fingeren forsiktig rundt kanten av glasset helt til den begynner å lage en summende lyd. Nå vil fyrstikkene på det andre glasset begynne å bevege seg og «danse».

Dette trikset virker fordi den summende lyden sender lydbølger til det andre glasset og det blir satt i gang vibrasjoner i luften. Og vips, så danser fyrstikkene til den magiske melodien!

Tilby en pengepremie til den første personen som klarer å blåse en bøyd ølkork inn i en tom flaske

Legg en tom ølflaske på siden. Ta av ølkorken, bøy den på midten og plasser den rett innenfor flaskehalsen så den så vidt stikker ut. Så er det tid for å brette opp ermene.

Du vil se at vennen dine bli mer og mer frustrerte etter hvert som de prøver å blåse korken inn i flasken, men ikke får det til. Du trenger ikke å bekymre deg - pengene dine er trygge. Dette er faktisk umulig å få til!

Det vennene dine ikke er klar over er at når man blåser korken blåser man samtidig luft inn i flasken og lager et trykk på innsiden. Trykket tvinger korken til å sprette rett ut igjen - mens pengene dine blir værende i lommeboken din! 

Utfordre vennene dine til å balansere en mynt på kanten av en seddel

Ta en seddel fra lommeboken din og brett den i to - langside mot langside. Deretter plasserer du den på bordet så den ligner et telt. Inviter dine tilskuere til å få en mynt til å balansere på kanten der hvor bretten er. Det er umulig. Eller er det? Nå skal du vise dem hvordan det gjøres.

Først plukker du opp den brettede seddelen og bretter den enda en gang - kortside til kortside så du får et rektangel. Så åpner du delvis bretten du nettopp lagde, og lar seddelen sitte på bordet så den former en V.  Du vil lett kunne balansere mynten på den nå… Men det er ikke så veldig imponerende, da.

Men bare vent til du ser ansiktene på vennene dine når du tar tak i hver ende av seddelen, og i én forsiktig bevegelse åpner seddelen til den teltlignende formen igjen.

Det ser umulig ut, men på grunn av vekten av mynten og fysiske lover holder mynten seg balansert og stabil. Har du en veldig stødig hånd kan du til og med løfte seddelen opp og mynten vil fortsatt holde seg på plass. Vennene dine kommer til å bli veldig imponerte. Du er garantert en drink! 

Se en fyrstikk bevege seg på magisk vis inne i et glass

Det er enkel vitenskap som gjør at dette trikset fungerer, men det gjør det ikke noe mindre imponerende!

Start med å legge en mynt på et flatt underlag. Deretter balanserer du en annen mynt på siden på toppen av den første mynten. Nå ligger altså den ene mynten ned, mens den andre står oppreist. Så skal du balansere en fyrstikk på toppen av den mynten som står oppreist. Dette krever at du har en stødig hånd. Til slutt plasserer du et rent og klart vannglass over toppen så mynten og fyrstikken er synlige. 

Det er her vitenskapen kommer inn. Før du starter trikset - og når vennene dine ikke ser det - gnir du en kulepenn (med lokket på) inntil skjorten eller genseren din, som om du skal rengjøre den. Dette lager statisk elektrisitet. Når du så sirkulerer pennen rundt utsiden av glassen fører den statiske elektrisiteten til at fyrstikken beveger seg rundt i en sirkel som om det skulle vært magi.

Hvis du bruker et uklart og flekkete glass vil ikke trikset ditt bli like imponerende. For å forsikre deg om at glassene er like polert som magien din kan du bruke Finish Quantum for å få skinnende rene glass, i tillegg til beskyttelse mot glasskorrosjon.*

*Beskytter ikke fra mekanisk ødeleggelse, og kan heller ikke reparere allerede ødelagte gjenstander.