Slik skaper du et inspirerende sommermiddagsbord

Spanish themed place setting with bread and salsa

Når du inviterer til middagsselskap, vil du at bordet skal imponere like mye som maten. Første skritt for å skape et inspirerende bord med imponerende effekt er glitrende glass og servise, men det finnes en rekke andre dekorative teknikker du kan bruke til å fremheve maten best mulig. Her er vår enkle veiledning som hjelper deg med å skape en fantastisk og sommerlig borddekorasjon.

Farger og tema

Velg servietter, bordbrikker og løpere i kraftige farger som limegrønn, smørblomstgul eller pikant oransje for å skape en sommerlig stemning rundt bordet.

Eller hvis du har en bestemt type mat i tankene – f.eks. en spanskinspirert meny – prøv å velge en borddekor med farger, gjenstander og dufter som forbindes med Spania.

Tapas, paella og churros vil se fabelaktig ut servert på rustikke leirfat med duk og servietter i rødt og gult. Små hint er det som skal til – et gjennomgående tema trenger ikke å bety at du må gjøre en stor innsats. 

Utforming

Det er ingen grunn til å holde en formell, stiv etikette hjemme hos deg selv, så ikke føl deg forpliktet til å skjule bordet under en duk hvis det ser vakkert ut i seg selv – vis det frem i stedet.

 

En enkel måte å skape en klar, definert plass til hver gjest er å plassere løpere på tvers over bordet med en fornuftig avstand, slik at hver gjest får alburom og plass til servise og glass.

Vi anbefaler minst 40 cm mellom hver kuvert, for det er mye bedre å forlenge oppdekkingen med et ekstra bord, enn å la gjestene sitte trangt under måltidet. 

Tipp topp Finish:

Sikre deg at tallerkenene virkelig glitrer, bruk Finish Glansemiddel.

Midtpunktet

Dette gjelder ethvert midtpunkt; sikre deg at det ikke blir for høyt: 25 x 25 cm er en perfekt størrelse. Midtpunktet skal være et samlingspunkt på bordet uten å være for påtrengende eller prangende, og gjestene skal ha mulighet til å prate med hverandre og se hverandre.

Hvis du ønsker å lage et sommerlig midtpunkt med en minimal innsats, kan du bruke en glitrende firkantet glassbeholder fylt med sitrusfrukter som lime, sitroner og appelsiner – dette er et enkelt og fargerikt valg som kommer til å imponere.

Vil du være litt mer ambisiøs, fyll et lite glass eller keramikkrukker i varierende høyder med litt jord og duftende urter som sitron timian, rosmarin eller fennikel for å lage et deilig velduftende midtpunktet med en rustikk utendørsstemning.

Midtpunktet kan ofte også fungere som et lyspunkt, og du kan skape en ny vri på de vanlige stearinlysene ved å plassere telys i lykter, gamle syltetøyglass eller glass for å skape en sjarmerende dekorasjon med en avslappet stemning.

Finpussen

Skap en følelse av symmetri ved bordet og forsterk det friske, sommerlige temaet ved å forberede en glassmugge fylt med vann og oppskåret lime og sitron, samt en som er fylt med vann og mynteblader, og plasser dem i hver sin ende av bordet. Ikke bare ser dette fantastisk ut, det setter også en smakfull vri på vanlig vann.

En annen måte å gjøre et flott inntrykk på er ved å presentere menyen på en spennende måte. Enkle kort på bordet kan fungere, men hva med å skrive på stoff eller på en tavle? Å male menyen og plassere den på et miniatyrstaffeli kan også fungere ved rett anledning og rett selskap.

Det kan også være lurt å lage noen dekorasjoner som passer til menyen. Hvis du serverer gazpacho, kan en stilk med saftige, modne tomater gi gjestene et hint om hva de har å se frem til.

Til slutt, ikke vær redd for å sette frem tilbehøret på bordet på en uvanlig måte. I stedet for å bruke et tradisjonelt saltkar eller -kvern, bruk små shotglass eller små skjell til havsalt – det er et uvanlig innslag som gjør bordet ditt spesielt og minneverdig.