De morsomste selskapslekene du bare må prøve

Selskapsleker: De morsomste selskapslekene du bare må prøve

Dinner party guests

Å underholde gjestene under middagsselskapet er en naturlig del av å være en god vertinne, men det kan også være litt av en utfordring – særlig når du må sjonglere med flere oppgaver på en gang – å sørge for at alle har noe i glasset, at samtalen flyter naturlig, og at rettene tar seg godt ut.

For å hjelpe deg å unngå at du bokstavelig talt må sjonglere, har vi laget noen tips til underholdning, slik at kvelden blir en perfekt kombinasjon av moro, festligheter, og naturligvis mat.

Navneleken

Denne enkle leken krever svært lite tid og innsats for å komme i gang. Før festen skriver du navnene på flere (avhengig av antall gjester) kjente mennesker på noen kort. Disse menneskene kan være reelle eller fiktive, bare de er godt kjent.

Legg ett kort under hver tallerken, med skriften ned. På et passende tidspunkt i løpet av kveld (eller kanskje når du trenger å stikke ut på kjøkkenet for å avslutte hovedretten) starter du leken ved å be en gjest om å løfte tallerkenen og sende kortet sitt rundt til de andre gjestene, uten å kikke. Vedkommende skal da gjette identiteten til den berømte personen på sitt kort ved å stille spørsmål til de andre gjestene.

Skriv ut og klipp ut vår praktiske kjendisliste for å komme godt i gang med underholdningen.

Gøyal fotolek

Kvelden blir garantert minneverdig på alle måter hvis du plasserer et par kameraer på bordet. Dette er fin måte å sørge for at gjestene hygger seg - og mobiltelefoner fungerer like bra. 

Mens du er opptatt av å tilberede maten i kjøkkenet, kan gjestene ta morsomme bilder av hverandre, som du kan fremkalle på et senere tidspunkt og dele med vennene som et minne om en festlig kveld. Et Polaroid-kamera har stor retro-sjarme og gjør at dere kan se på bildene med det samme.

Ta morsomme bilder med hjelp av vår Gøyale fotolek.

Gjett på vinen

Denne enkle leken passer perfekt hvis gjestene tilfeldigvis betrakter seg selv som vineksperter. Be hver gjest om å ta med en flaske vin med etiketten fjernet, og server deretter en smaksprøve av hver vin utover kvelden.

Mot slutten av kvelden kan du finne frem vinetikettene og utfordre gjestene til å plassere riktig vinetikett til rett flaske – her får man raskt se hvem som kjenner forskjell på en Chablis og en Chardonnay! Du kan gi gjestene penner og små lapper de kan notere på underveis, og øk innsatsen ved å tilby en flaske vin som premie. Bare sørg for at glassene er rene og funklende slik at deltakerne virkelig kan nyte fargen på hver vin.

Vil du gjøre denne leken litt enklere, kan du skrive ut flere kopier av vårt enkle skjema Vinnotater og poeng til gjestene dine.

4-stjerners middag

Tilhengerne av dette morsomme TV-programmet kjennet konseptet godt, så hvorfor ikke gjenskape denne underholdningssuksessen blant venner? Bytt på å arrangere middagsselskaper og vurder hverandres innsats på en skala på 10 der dere bruker de viktigste kriteriene i TV-programmet:

  • Presentasjon av maten

  • Kvaliteten på maten

  • Innsats og vanskelighetsgrad

  • Gjestfrihet og underholdning

Hvis du er ambisiøs, kan du selv filme middagsselskapenes bragder for ettertiden – og du kan øke innsatsen ved at alle bidrar med et lite beløp i en premiepott til vinneren.