Skap den perfekte kuverten til middagsselskapet

Full place setting with cutlery

Å sette sammen en spennende meny og underholde gjestene kan være det viktigste for deg når du skal planlegge det perfekte middagsselskapet, men det er ofte de små detaljene i kuverten som bidrar til å gjøre kvelden helt spesiell. Bli inspirert med våre enkle, men stilfulle forslag til hvordan kuverten kan se ut.

Skikk og bruk

Det er ingen grunn til å følge skikk og bruk til punkt og prikke, men det er noen grunnleggende regler som gjør det enkelt å skape en elegant kuvert. De seks gylne reglene er:

1.Mat til venstre, drikke til høyre.

2.Sidetallerken, hvis man bruker det, skal også være på venstre side av hver kuvert.

3.Vin- eller ølglass skal stå på høyre side av kuverten, sammen med suppeskje og kniver.

4.Vannglass skal stå rett over kniven til hovedretten, med vinglass på sin høyre side.

5.Dessertbestikket kan plasseres på begge sider av tallerkenen eller rett over, skjeen skal peke til venstre og gaffelen peke til høyre.

6.Forsikre deg om at maksimalt tre stk. bestikk ligger på hver side av tallerkenen.

For å få bedre plass rundt spisebordet, kan det være lurt å sette sidetallerkenen oppå tallerkenen til hovedretten – dette gir mer plass og gir en ekstra høydedimensjon.

Servietter

Gi kuverten en frisk sommerfølelse ved å rulle serviettene sammen med noen blomster eller krydderurter.

Rosmarin har en fantastisk velsmakende aroma, og lavendel fungerer like godt med sin friske lilla farge og sommerlige duft. Knyt litt hyssing med en etikett rundt de små bukettene, og skriv gjestenes navn på kortene. Det gir pynten et personlig preg.

Hvis du har lyst til å være mer ambisiøs, brett serviettene og form dem som roser – velg de fargene du liker best. Se hvordan du bretter servietten som en rose trinn for trinn i vår video:

 

Prikken over i-en 

La det bli lys. Hvis du skal arrangere et middagsselskap om kvelden, kan du skape en varm atmosfære ved å dekorere hver kuvert med et lys. Dette kan du gjøre ved å la et stearinlys flyte inne i et lite glass, sammen med litt vann og et par markblomster. Glasset kan enkelt flyttes når man skal spise.

Navnekort. Dette kan gjøres enkelt ved å skrive ut kort, men ikke vær redd for å bruke fantasien. Hjemmelaget festtilbehør med initialer eller navn på er en god idé for å vise folk hvor de skal sitte, og samtidig få dem til å føle seg ivaretatt.

Tipp topp Finish:

Nøkkelen til en flott kuvert er plettfritt servise, så sørg for å vaske tallerkener og glass i oppvaskmaskinen med Finish All i 1 før gjestene kommer for å garantere at de skinner.

Personlige scrabble-brikker kan være gøy, og føre til lek etter maten. Vinkorker pyntet med bånd og kort skaper et spesielt bordkort som gjestene kan ta med seg hjem.