Cocktail-fest på budsjett

5

Å arrangere en cocktail-fest er en fantastisk måte å samle vennene sine på, og du får i tillegg en litt annerledes fest som folk vil snakke om i månedsvis etterpå. Alt som kreves er at gjestene pynter seg litt ekstra, at du lager noen stilige drinker og setter på musikk. Den eneste ulempen er at mange av drinkene som hører hjemme på en cocktail-fest ofte krever at du har et velassortert barskap. Det kan fort bli dyrt. Men vi har løsningen! Å arrangere en vellykket fest trenger heldigvis ikke å ruinere deg helt. Vi har satt sammen en liste over fem klassiske drinker som tilfredsstiller ulike smaker, men som samtidig krever kun tre typer alkohol – gin, whiskey og vermouth.

Tom Collins

Dette er en drink som er lett å lage. Den er livlig, men delikat. Drinken dateres tilbake til 1870-årene.

50ml Gin
25ml sitronjuice
1 ss sukker
Sodavann

Bland gin, sitronjuice og sukker i et longdrink glass, og topp deretter med sodavann. Pynt med en sitronskive ved servering.

Gimlet

Gimlet-drinken er en fetter av Tom Collins. Drinken har en betydelig mer syrlig smak, og er oppkalt etter den britiske sjømannslegen Sir Thomas Gimlette.

50ml Gin
25ml limejuice
1 ss sukker

Fyll et blandeglass med isbiter og hell i sukker, gin og limejuice mens du rører om. Hell det over i et martiniglass og server med en «twist» av sitronskall.  

Martini

Martini er en av de enkleste drinkene å blande, og kanskje også den mest kjente. Drinken fremhever på en god måte de komplekse smakene av gin, men er kanskje ikke egnet for de mest pysete av oss ettersom den har en nokså kraftig smak.

50ml Gin
10ml Vermouth

Bland vermouth og gin i et blandeglass fylt med isbiter til blandingen har blitt kald. Hell det over i et martiniglass, og pynt med en oliven. Du kan gjøre martinien «dirty» ved å tilsette en ‘dæsj’ med olivenlake i blandingen.  

Manhattan

Dette er også en veldig enkel cocktail, som kan endre karakter fullstendig avhengig av typen whiskey du bruker. Start med favoritten din, men eksperimenter gjerne med scotches, bourbon og ryes.

25ml Whiskey
15ml Vermouth

Fyll blandeglasset med isbiter, og tilsett whiskey og vermouth. Rør veldig forsiktig til det er godt blandet, men ikke for kaldt. Hell over i et martiniglass og server med enten en «twist» av sitronskall, eller et maraschino-kirsebær.  

Old Fashioned

Det sies at denne drinken fortjener sitt navn, ettersom den er verdens eldste cocktail. Det er en perfekt drink for alle som foretrekker mørkere brennevin og mer komplekse smaker.

50ml Whiskey
1 ss sukker
Appelsinskall

Legg et stort appelsinskall i et lite glass, og legg sukkeret oppå. Bland sukkeret godt inn i skallet, slik at du også får frigjort oljene og smakene. Tilsett halvparten av whiskeyen og bland for å løse opp alt sukkeret. Fyll glasset med isbiter og resten av whiskeyen, og gi den en god omrøring.


Som mye annet her i livet vil det å arrangere en fest også medføre oppvask. Uansett hvor mye oppvask du har, la Finish ta seg av det så du kan konsentrere deg om viktigere ting. Med Finish Shine and Protect kan du slappe av vel vitende om at alle glassene dine tas hånd om med Finish glassbeskyttelse.