Mitt ultimate middagsselskap!

5

Middagsselskaper kan både være en drøm og et mareritt. Det krever mye planlegging for at det skal bli vellykket. Det innebærer også mye ansvar: du må stå for matlagingen, sørge for at samtalen holdes i gang, og hele tiden se til at gjestene har noe i glassene sine. Noen ganger skulle du kanskje ønske at du hadde en magisk tryllestav du kunne vifte med så alt ordnet seg av seg selv.

Vi har spurt noen av våre favorittbloggere om hvordan deres ultimate middagsselskap ville vært hvis tid, penger og kokkeferdigheter ikke var et tema: Hvem ville du invitert, hva ville du spist, og hvem måtte ha tatt oppvasken etterpå? 

«Som en travel mor til to, drømmer jeg ofte om å komme bort fra alt, så da Finish spurte meg om å komme opp med det ultimate middagsselskapet, var det ikke vanskelig å se for seg hva det ville inneholde. 

Først og fremst er det vel ikke nødvendig å si at festen skulle bare hatt adgang for voksne (sorry barn!). Ernest Hemingway sa en gang noe fint om Madrid da han beskrev det som en by hvor ingen går og legger seg før de virkelig har hatt en vellykket kveld. Selv var jeg nylig i Madrid, og jeg forelsket meg fullstendig i byen - så det ville vært det perfekte bakteppe for mitt ultimate middagsselskap.

For meg ville en perfekt kveld handlet om maten, drikken og det gode selskapet. Folk fantaserer ofte om kjendiser de ville invitert til deres ultimate middagsselskap, men jeg foretrekker heller selskapet av gode venner fremfor fremmede. Jeg ville derfor invitert alle vennene mine - også de som bor milevis unna og som jeg ikke har sett på år og dag.

Settingen for selskapet ville vært 1920-tallet og all den glamour og stil som tilhørte det tiåret. Vi ville startet med cocktail og kanapéer før vi fortsatte med tunge fat med tapas som man får vann i munnen av, og som vi kan kose oss med mens praten går. Vinen ville flyte, og det samme ville samtalene. 

Vi ville ha skålet til musikk av Patti Smith, Bruce Springsteen og Lou Reed, og Bill Hicks ville ha holdt stand-up for oss. Desserten ville vært de beste makronene fra Champs Élysée i Paris og ferskbrygget kaffe fra Blue Mountain i Jamaica.

Opprydningen ville vært minimal. Uklare, flekkete glass og fettete tallerkener ville på magisk vis finne veien til oppvaskmaskinen av seg selv, så vi kunne konsentrere oss om å nyte kvelden til det fulle for vi til slutt så oss fornøyde.»

Av Aedín @ Minis and Mum

«Jeg elsker et klassisk middagsselskap. Det er ikke så ofte vi får sjansen til å holde dem for tiden, men jeg elsker å planlegge oppskrifter og ha en ordentlig voksenkveld nå og da.

Mitt drømmemiddagsselskap ville imidlertid vært en nokså annerledes affære. Ideelt ville det vært en akkurat passe varm kveld, og det ville vært satt opp et vakkert bord ute i hagen. Jeg ser for meg en italiensk vingård. Husk at dette er det ultimate drømmemiddagsselskap så jeg har lov til å sikte høyt! 

Hva skulle vi spist? Jeg ville selvfølgelig stått for matlagingen - jeg elsker å tilbringe timer på kjøkkenet med å forberede nye måltider. Jeg serverer som regel nokså enkle, men publikumsvennlige forretter, som en bakt Camembert med revet ferskt brød. Smeltet ost slår alltid an. Til hovedrett ville jeg muligens gått for en fylt biff med bearnaisesaus, sprø, hjemmelaget pommes frittes og kremet spinat. Nam! Til dessert elsker jeg sitrussmaker så jeg ville gått for en sitronterte. 

Alt dette ville blitt skylt ned med nokså store mengder rødvin - kanskje en chilensk Merlot eller en argentinsk Malbec.

Ettersom det er et drømmemiddagsselskap, ville ingen av oss måtte ta oppvasken. Vi kunne bare stable oppvasken og gå. Så kunne mannen min ta seg av resten.

Når det gjelder underholdningen er det mer enn nok med litt musikk i bakgrunnen, og kanskje et brettspill etter hvert? Det er lite som slår litt vennskapelig konkurrering. Spør du meg er Trivial Pursuit det ultimate brettspillet - det er alltid en kategori for enhver smak. 

Så er det tid for å dra hjem - nokså svimle i hodet og fulle i magen - den perfekte avslutning.»

Av Sian @ Potty Mouthed Mummy 

«Jeg elsker å lage mat når det er for gøy, og jeg kan lage store partier med brownies, men det tar jo hele ettermiddagen. Så når det kommer til å lage et ordentlig måltid som folk skal spise, er jeg ikke kvalifisert! 

Jeg er kanskje ikke en veldig god kokk, men jeg elsker god mat, så jeg ville leid inn en profesjonell kokk. Gordon Ramsay ville vært mitt førstevalg for fantastisk mat, selv om jeg tror han kanskje ville blitt litt sint. Derfor ville jeg nok heller ringt Jamie Oliver så han kunne laget noe deilig og hjemmelaget til oss. Jeg ser for meg et fantastisk treretters måltid med noe kjempegodt til dessert! Så kan Jamie bli igjen og delta på festen etterpå!  

Når det gjelder de andre gjestene mine, ville jeg invitert en musiker som kunne spilt noen sanger for oss, og en komiker til å få oss til å le gjennom hele kvelden! 

Dette er jo tross alt mitt drømmemiddagsselskap, og ingen drømmer om å ta oppvasken. Jeg ville derfor leid inn en butler til å ta oppvasken når alle gjestene har gått. Han kunne fylt oppvaskmaskinen med noe som ville fått de uklare og flekkete glassene til å skinne igjen, som for eksempel Finish. Deretter ville han ryddet opp alt mens jeg gikk og la meg.»

Av Georgina @ Georgina Does