Oppvaskmaskinens hygieniske fordeler

5

Du vil kanskje ikke tro det, men det er flere bakterier på kjøkkenet enn i noe annet rom i huset - inkludert badet. For de fleste er det ekkelt å tenke på at det er såpass mange bakterier der man lager mat.

Svamper og kjøkkenhåndklær kan huse bakterier

Potensielt skadelige bakterier trives godt på kjøkkenklutene og kjøkkensvampene dine. Bakterier trives i fuktige, varme omgivelser, og nettopp derfor har de det så godt på kjøkkensvampen.

Kjøkkenhåndklær brukes til å tørke oppvask, hender og kjøkkenbenken, og bakterier trives like godt på disse håndklærne.

Hvis du vasker og tørker oppvasken din med kluter, håndklær og svamper som potensielt er fulle av bakterier, er oppvasken din egentlig så ren som du tror at den er?

Høye temperaturer dreper bakterier

Kan hendene dine tåle temperaturer rundt 60°C eller varmere?

Vann i oppvaskmaskiner er varmet opp til høye temperaturer for å drepe ulmende bakterier, samt gjøre bestikk, servise og glass hygienisk rene og klare til bruk. Hvis du derimot vasker opp for hånd, er det ingen garanti for at du har blitt kvitt bakteriene på bestikket og serviset ditt.

Dersom du har spedbarn, må du sterilisere flaskene til barnet regelmessig. En flaskesterilisator tar mye verdifull plass på kjøkkenet ditt, og du trenger faktisk ikke denne for å gjøre jobben. En oppvaskmaskin gjør nytten! Når oppvaskmaskinen din vasker på 60°C blir flaskene rengjort grundig, og er klare til bruk etter at vaskeprogrammet er ferdig. OBS: denne metoden kan bare benyttes når barnet er over åtte måneder.

Selv på et kort vaskeprogram, vil oppvaskmaskinen din oppnå temperaturer høyere enn hendene dine kan tåle ved oppvask for hånd. Oppvaskmaskinen er derfor mer effektiv når det kommer til å drepe bakterier.

Hva gjør oppvaskmaskinen så effektiv?

Kort oppsummert gir det varme vannet og sterke oppvaskmiddelet i konsentrert mengde med vann (omtrent 10.5 liter per ladning) termisk desinfeksjon og renhet. Når du vasker oppvasken for hånd, kan du ikke bruke varmere vann enn det hendene dine tåler, og oppvasken blir dermed mindre effektiv enn i oppvaskmaskinen. Når man vasker for hånd vil også mange bruke en oppvasksåpe som er skånsom for hendene dine, og mindre effektiv enn oppvaskmiddelet som benyttes i oppvaskmaskinen.

Når du har en oppvaskmaskin, vil ikke høy temperatur være en bekymring. Tvert imot er høy temperatur din beste allierte i kampen mot skitt og bakterier som har tatt bolig i oppvaskmaskinen din. Den høye temperaturen gjør om solid fett til flytende olje – som er mye lettere å få bort. Dermed får man rengjort selv den mest fettete og klissete oppvasken.

Finish Powerball inneholder en rekke ulike kjemikalier - hver med sin egen distinkte rolle for å rengjøre oppvasken. Finish Powerball gjør jobben for deg, slik at du ikke må bruke tid på å skrubbe oppvasken din. Moderne oppvaskmaskiner har en rekke funksjoner som gjør at oppvasken blir renere enn om du gjør den for hånd, fra design av kurvene til spylearm. Alt du trenger å gjøre er å sette oppvasken i oppvaskmaskinen, og la maskinen og oppvaskmiddelet gjøre resten for deg!