Planlegging av grillfesten

5

Hvis du ønsker en grillfest med mest mulig moro og mest mulig fråtsing i deilig mat, kan det være lurt å planlegge litt. Mariner kyllingen, sjekk værmeldingen, klargjør og vask grillen. Alt dette er viktige forberedelser for en vellykket grillfest, men ikke glem at det også må tas høyde for oppvask etterpå.  Etter grillfesten vil både tallerkener og glass slenge rundt. Les våre tips og ta frem Finish oppvaskmaskintabletter så er du klar for en skikkelig grillfest.

Start grillfesten

Finn frem grillspaden, grillklyper, et berg med kjøtt, hamburgerbrød og barbequesaus, og du har den basisen du trenger for en god dag ved grillen. Tilfør et grillforkle, og en morsom kokkehatt, og festen kan virkelig begynne. Inviter venner og familie, og gjør klart for noen morsomme leker som alle kan ha glede av (kanskje til og med en piñata). Ekstra mat som friske frukter, sjokolade, potetgull og popcorn setter prikken over i’en. Til slutt er det lurt å sette frem en søppelkasse og gjør klar oppvaskmaskinen.

Hva slags mat vil du trenge?

Kjøtt – burgere fungerer alltid best, men du kan også gjerne marinere litt kylling eller lage kebab på et trespyd slik at du har noen spennende og smakfulle alternativer.

Vegetarianere – det er alltid i hvert fall én vegetarianer! Vegetarburgere, bakte poteter, grønnsaksspyd, aubergine og maiskolber er veldig gode grillalternativer til kjøtt.

Dipper og sauser – vi har alle våre favoritter, men det er vanskelig å trå feil med ketsjup, majones og sennep. Du kan jo også prøve noe hjemmelaget som kålsalat eller hummus?

Drikke – Hvorfor ikke be gjestene dine å ta med hver sin uvanlige drink som alle gjestene kan teste ut på grillfesten? Legg alle flaskene i en stor balje fylt med isbiter (ha én for alkoholholdig og én for ikke-alkoholholdig drikke). Nå kan gjestene teste ut og oppdage nye forfriskende drinker de normalt kanskje ikke ville ha prøvd.

Ekstra redskaper

Klyper – uansett om de er av tre eller metall, må du huske å legge dem et egnet sted så de ikke ender opp på bakken. 

Solkrem – lett å glemme, men kan lede til noen brente og misfornøyde fjes etter en lang dag med mye sol.

Sport og spill – frisbee, fotball, volleyball er alle tradisjonelle favoritter, men en grillfest er også en flott anledning til å prøve noe mer uvanlig som hesteskokasting.

Stearinlys/utelys – for å holde festen gående etter mørkets frembrudd.

Vaske opp!

Alle de nevnte punktene er viktige å få med seg, men du må heller ikke glemme Finish Shine & Protect oppvaskmaskintabletter. Disse tablettene er laget for å få bort de oljete flekkene som kan oppstå under en grillfest. Oppvasken kan gjøres mye enklere med Finish. Du får kvittet deg med både oljete flekker og kalkbelegg - og oppvasken din blir skinnende ren.