Vaske for hånd vs. oppvaskmaskin

5

Som oftest lar du oppvaskmaskinen gjøre jobben for deg, men noen ganger er det rett og slett enklere å ta oppvasken for hånd. Eller er det egentlig sånn? Oppvaskmaskinen er jo til for å gjøre livet ditt enklere, og for at du skal slippe å bekymre deg for oppvasken. Det eneste du trenger å gjøre er å sette inn de tingene du ønsker å få vasket, for deretter å starte oppvaskmaskinen. Så kan du konsentrere deg om de mer viktige tingene i livet. Her har vi satt sammen en liten liste med grunner til hvorfor du bør velge oppvaskmaskinen fremfor å vaske for hånd:

Spare penger

Det er en vanlig misoppfatning at man sparer penger ved å vaske for hånd. Dette er altså ikke tilfellet. Oppvaskmaskiner bruker en begrenset mengde med vann (så lite som 12 liter), og dette vannet gjenbrukes i tillegg. Det er altså ikke snakk om en konstant strøm av nytt vann som sløses bort. Ved å bruke oppvaskmaskin sparer du på vann så vel som regningen for oppvarming av vannet.

Spare tid

Hvis man skal vaske opp alle gryter, panner, tallerkener og alt bestikk for hånd kan det ta så lang tid som en time. Selv om oppvaskmaskinen kan ta enda lengre tid (avhengig av syklusen), er det eneste du må gjøre å fylle og tømme maskinen. Denne jobben er gjort på rundt 9 minutter. Forskjellen mellom 60 og 9 minutter er stor.

Spare tallerkener og glass

De fleste har vel opplevd at en tallerken eller et glass har glidd ut av hendene, eller falt ned når den stables på et tørkebrett for så å knuses på gulvet eller kjøkkenbenken. Oppvaskmaskinen tar hånd om dette problemet. Tallerkenene og glassene står trygt i oppvaskmaskinen. I tillegg tørkes de på slutten av vaskesyklusen, så man slipper problemet med å miste glasset i gulvet fordi det er vått, glatt og vanskelig å holde i. Oppvaskmaskinen kan altså spare deg for både tallerkener og glass (riktignok så lenge du plasserer dem riktig i maskinen).

En bedre rengjøring

Vann fra kranen og en lett tørk med svamp blir ikke helt det samme som et langt vaskeprogram med det beste oppvaskmiddelet. Oppvaskmaskinen er en effektiv rengjøringsløsning. Å vaske for hånd kan være ineffektivt – og særlig hvis man er uforsiktig og sliten. Gjør oppvasken enklere, renere og bedre med en oppvaskmaskin - og med Finish All in 1 oppvaskmaskintabletter. 

Hver oppvask. Hver gang. Elsk oppvaskmaskinen din. Gi den Finish.