Bak glasset

Glass Protection

Det moderne livet ville rett og slett ikke vært det samme uten glass. Fra glasset som brukes i drivhus som gjør det mulig for oss å dyrke frukt og grønnsaker i temperert klima, til glassobjektiver i teleskoper som først tillot oss å utforske vårt solsystem. De første hule glassbeholderne i glass ble laget rundt 1500 f.Kr, men kunsten å lage klart glass gjennom glassblåsing ble ikke oppdaget før 1AD, og ​​selv da ble det beholdt som en nøye bevoktet hemmelighet inntil fallet av det romerske imperiet.

Hva er glass?

Glass lages av kiseloksid (SiO2), og dette smelter ved rundt 2000 grader. SiO2 bygger også opp sand (og kvarts), og forenklet kan vi si at sand blir brukt til å lage glass. Normalt skiller vi mellom faste og flytende stoffer, men glass er faktisk begge deler. Det smeltede glasset blir samlet rundt enden av et hult rør, omtrent som sirup på en skje. Dette blir plassert inne i en støpeform og luft blåses deretter gjennom røret, og skaper en boble av glass som passer til den ønskede formen.

Hva er korrosjon?

Dessverre fjernes mikroskopiske molekyler av glass ved gjentatt eksponering for varmt vann og vaskemidler. Dette etterlater hull og ujevnheter på overflaten som gjør at lyset skinner gjennom glasset, spretter rundt og etterlater glasset med et matt og misfarget utseende.

Hvordan kan det forebygges?

Glassenes perfekte glans kan lett beskyttes, for det første ved å sørge for at du setter de i oppvaskmaskinen på riktig måte, uten at glassene rører ved hverandre. Når oppvaskmaskinen er i gang, vil elementene i den bevege seg rundt, og hvis glassene slår i hverandre, kan små sprekker og riper dannes. Det andre du kan gjøre er å sørge for at du bruker glassbeskyttelse for å hindre at glasset blir matt, samtidig som du sikrer en god rengjøring. Finish Shine and Protect takler korrosjon og gir ekstra beskyttelse. Den bruker en unik patentert teknologi, som fungerer som et beskyttende skjold og garanterer en lenger varig glans.* Glassene er mest utsatt under vasking og skylling så det kan være nyttig å kombinere Shine and Protect med Finish glansemiddel. Dette vil ikke bare beskytte mot korrosjon, men også mot andre faktorer som vannflekker.

*Beskytter ikke mot mekanisk skade og skader som allerede har oppstått.