Glass som ikke er drikkeglass

3

Nå som vi vet hvordan vi skal vaske glassene vi drikker av, er det på tide å snakke om de andre typene glass vi bruker i hjemmene våre.

Mugger og desilitermål

Enten det er en vakker glassmugge eller et solid desilitermål i herdet glass, trenger de begge å vaskes hver gang etter bruk.

Finish Shine and Protect har en salt- og skyllefunksjon som skyller bort rester og fjerner flekker og belegg. Dette er særlig viktig når det kommer til vasking av desilitermål fordi merker i glasset kan gjøre det vanskelig å lese av målene.

De fleste glassmugger kan trygt settes i oppvaskmaskinen, men for å unngå ødeleggelser i glasset må du sørge for at muggen ikke er i kontakt med noe av det andre som står i maskinen. Still inn vaskeprogrammet på lav temperatur for å unngå at det blir sprekker i glasset. Hvis maskinen din har en egen innstilling for vask av krystall bør du velge denne ved vask av glassmugger og desilitermål. Det er uansett lurt å være på den sikre siden og sjekke med produsenten om muggen eller desilitermålet faktisk kan vaskes i oppvaskmaskin.

Kasseroller

Pasta eller rødvinssaus som har brent seg fast i kasserollen av herdet glass er vanskelig å få bort. Du må aldri bruke skuresvamp på glass fordi det kun vil føre til at du skraper og lager riper i glasset. Du må i stedet sette kasserollen i nederste hylle i oppvaskmaskinen - med bunnen opp slik at den får godt med vann over seg. På forhånd må du se til at du har fått skrapet bort all pasta og ris slik at dette ikke tetter igjen oppvaskmaskinen.

Vaser

Skittent blomstervann kan etterlate slimete og illeluktende rester på de vakre glassvasene dine. Over tid kan dette ødelegge både vasen og blomsteroppsetningene dine. Sørg for at vasen står trygt i oppvaskmaskinen: aller helst skal den stå opp-ned og i nederste hylle. Du må også sjekke om vasen faktisk kan vaskes i oppvaskmaskinen. I tillegg må du forsikre deg om at du har fått fjernet alle visne blader som kan ha festet seg på vasen. Deretter setter du på oppvaskmaskinen og velger innstillingen med lavest temperatur (da får du også tatt hensyn til miljøet). Så er det bare å la oppvaskmaskinen din gjøre jobben!

For glassbeskyttelse bruk Finish Glass Protector sammen oppvaskmiddelet du bruker til vanlig. Finish Glass Protector er designet for å beskytte oppvasken din mot tåke og uklarhet i glassene, og for å få dem til å se nye ut i lengre tid.*

*Beskytter ikke fra mekanisk ødeleggelse. Kan heller ikke reparere allerede ødelagte gjenstander.