Servere te i glass

5

Vi er mest vant til at te serveres i tekopper laget av keramikk, men ulike land og kulturer har ulike skikker og tradisjoner når det kommer til konsumering av en av verdens favorittdrikker. I store deler av verden drikker man faktisk te i vanlige glass, og ikke kopper av keramikk - men har det egentlig noe for seg?

Hvorfor bruke glass?

Det er mange grunner til at man foretrekker å drikke te i glass fremfor kopper av keramikk:

  1. Den første og kanskje mest innlysende grunnen er at du faktisk kan se væsken som er i glasset. Dette gjør at du kan bedømme styrken på teen mens den trekkes inn, og du får forsikret deg om at du får det perfekt brygget hver eneste gang.
  2. Når du serverer te i en kopp av keramikk kan de mikroskopiske ujevnhetene i koppens overflate faktisk ha drastisk virkning på kvaliteten på teen. Når molekylene i teen slår inn mot den ru overflaten, kan de delikate smakene bli ristet og overmanne hverandre. Glass er mykere og mer skånsomt sånn sett, og er bedre egnet til å bevare finessene i smakene.
  3. Glass er noe enklere å rengjøre enn keramikk, særlig den keramikken som har porøse egenskaper. Planteekstraktene i teen kan sette seg fast i overflaten av keramikken og bli veldig vanskelige å fjerne. Glassets glatte overflate vil imidlertid gjøre at flekkene ikke blir bundet like sterkt og fast til glasset, og kan dermed vaskes bort mye enklere.

Ulempene med å bruke glass

Glass har riktignok en egenskap som kan by på utfordringer når det kommer til servering av varm drikke: nemlig glassets evne til å lede varme. Det er fort gjort å brenne seg på hånden når du holder det varme glasset. Derfor utviklet russerne i sin tid «podstakannik» (bokstavelig: «tingen under glasset») som er et metallhåndtak for te-glasset.

Glassets varmeledende egenskaper kan også medføre fenomenet termisk sjokk – som fører til at glasset utvider seg eller krymper ekstremt fort, og det kan sprekke eller knuses helt. Derfor er glass som skal brukes til varme drikker herdet på forhånd, slik at glasset er mer motstandsdyktig mot de raske temperaturforandringene.

Vaske opp

Uansett om du foretrekker glass eller keramikk, er det alltid én konstant man ikke kommer unna – nemlig oppvasken. Te setter igjen flekker som er vanskelige å få bort, men heldigvis kan Finish ta hånd om det. Finish oppvaskmaskintabletter har en spesiell formel som virker ved å bryte ned de vegetabilske fibrene som skaper flekker, og glassene dine blir fine og skinnende rene igjen.

Men med gjentatt vasking kan glassene uansett bli tåkete og uklare. Derfor har vi hos Finish jobbet for å utvikle Shine and Protect. Dette er et vaskemiddel som garanterer deg en fantastisk vask, samtidig som glassene beskyttes fra prosessene som gjør at de blir tåkete og uklare.

Så, uansett når og hvordan du har lyst til å nyte en deilig og varm kopp te, er Finish her for å ta seg av oppvasken.