Spesielle drikkeglass

1

Nå som vi har dekket nesten alle typer drikkeglass som finnes, skal vi også fortelle deg om de litt mer sjeldne og uvanlige drikkeglassene som ofte bare brukes til spesielle typer alkoholholdige drikker. Fra tequila til grappa – i denne artikkelen kan du finne ut mer om de litt mer spesielle drikkeglassene.

Tequila

Det vil kanskje overraske deg at tequila kan serveres i mer enn bare de små og beskjedne shotglassene. Tequilaekspertene foretrekker faktisk å drikke fra en type glass som ser ut som et champagneglass, men som er mye mindre. Snifterglass er også brukt (den samme typen man bruker til brandy). Ikke glem salt og sitron!

Port Pipes

Rent utseendemessig er nok Port Pipes en av de rareste glassene på listen. De minner om de koppene du kanskje drakk av som liten, med et sugerør festet til bunnen av glasset. Port Pipes kan også minne litt om ånden i lampen. Konseptet bak Port Pipes kommer fra ideen om å ikke la brennevinet eksponeres for luft, selv om denne logikken kanskje er litt vaklende. Port Pipe-glassene dateres så langt tilbake som til 1600-tallet, men historien bak dem har i stor grad blitt borte, så alt vi nå sitter igjen med er glassene.

Grappaglass

Grappa er en druebasert type av brandy som produseres i Italia. Siden alkoholinnholdet er et sted mellom 35-60 %, må glassene være små. Du vil jo ikke overdrive hverken alkoholinntaket eller den kraftige smaken. Glasset har en stett for å holde brennevinet avkjølt, og er lyspæreformet i bunnen ettersom runde former er veldig gode på å holde på temperaturen. Derfra går glasset innover - noe som gjør at man får frigjort litt av den kraftige aromaen.

Uansett glasstype kan oppvaskmiddelet Finish Shine & Protect beskytte glassene dine fra prosessene som forårsaker tåkete og uklare glass. Tequilaglassene og grappaglassene vil fint passe i øverste hylle i oppvaskmaskinen. Glassbeskyttelsen Finish gir vil hjelpe til med å forlenge glassets levetid, og har også en rengjøringskraft som får glassene til å skinne, uansett form. Derfor - uansett hvilket glass du har for hånden trenger du ikke å bekymre deg - oppvaskmaskinen (og Finish) tar seg av resten.