Den mest effektive måten å fylle oppvaskmaskinen på

5

Hvis du har kommet hit har du sannsynligvis ønsket å vite den absolutt beste måten å fylle oppvaskmaskinen din på. Du har kanskje allerede en taktikk eller noen triks for å få skinnende ren oppvask. Men det er godt mulig at det finnes noen tips og triks du ikke visste om fra før, som kanskje kan totalt forandre hvordan du setter inn i oppvaskmaskinen din. Alt fra plassering av bestikk, til hva som går best i øverste og nederste hylle -  her skal vi hjelpe deg med å få det beste ut av din oppvask med effektiv fylling av oppvaskmaskinen.


Starte bakerst

Enkelt og greit: start med å sette inn ting bakerst. Å fylle oppvaskmaskinen kan gjøres enklere ved at du ikke starter med å fylle på foran fordi det kan blokkere og gjøre det mye vanskelige å sette selv de minste tallerkenene i oppvaskmaskinen. Vi anbefaler heller å sette de største tallerkenene bakerst, og de minste i front. Dette hjelper også med fordeling av vann, men først og fremst gjør det at du kan fjerne og stable tallerkenene mye enklere. Hvis du har mange ulike tallerkener og skåler som skal inn i maskinen, fordel dem etter størrelse: sett de største tallerkenene bakerst til venstre, og skålene foran til høyre. På denne måten slipper du måtte stable tallerkener som i Tetris-spillet.

Fylle på

Vårt første tips her er kanskje det viktigste: å fylle en oppvaskmaskin så det nesten ikke er noe plass til overs. Dette er den mest effektive måten å vaske på. Det er effektivt på den måten at det sparer deg for både energi og penger ved at du vasker alt på én og samme gang, i motsetning til to halvfulle vasker. Du vil unngå å måtte kjøre vasken to ganger på rad. En faktor som spiller inn her vil selvfølgelig være hvor stor familie eller husholdning du har, men det er uansett lurt å heller få inn så mye som mulig i maskinen enn å måtte vaske annenhver dag.

Plassering

Som en generell regel bør mugger, kopper, glass og andre drikkebeholdere plasseres i øverste hylle, mens tallerkener, stekepanner og kjeler/gryter bør plasseres i nederste hylle. Dette hjelper både med å spre vannet jevnt utover i maskinen, og forhindre oppvaskmaskinen din fra å bli ødelagt.

Skinnende rent hver gang

Hvis du er ute etter effektivitet, vil det å kjøre oppvaskmaskinen din en andre gang på grunn av gjenværende flekker eller matrester det siste du ønsker å gjøre. Vårt siste tips for en effektiv fylling av oppvaskmaskinen er å tilføre en dose med Finish glansemiddel. Dette middelet forhindrer at vann eller rester av mat og oppvaskmiddel blir sittende – og gir deg et tørt og skinnende servise, rett fra maskinen! Du trenger ikke lenger bruke tid på å inspisere glassene dine etter hver vask. Med hjelp fra glansemiddelet kan du altså tømme oppvaskmaskinen din på null komma niks.

Selv den meste profesjonelle oppvaskmaskinbruker ønsker det mest effektive resultatet hver gang han eller hun kjører en vask. Vi håper at disse tipsene til hvordan du skal sette inn i oppvaskmaskinen vil hjelpe deg med å få bedre resultater - hver gang.