De vanskeligste tingene å stable

5

Vi har vel alle enkelte, rare ting i kjøkkenskapet? Formene vi fikk som gave, men som vi aldri bruker, eller de litt rare glassene som vi ikke er sikre på hvor kom fra. Disse tingene havner ofte bakerst i skapet og samler støv, og det av én enkel grunn: de er vanskelige å rengjøre. Her er noen nyttige tips som kan hjelpe deg å stable denne typen kjøkkenredskaper inn i oppvaskmaskinen. Det er alltid lurt å starte i bunnen av oppvaskmaskinen med de høyeste og tyngste elementene. Deretter plasserer du ting som kopper, glass og plast på øverste hylle.

Gryter og panner

Større elementer som gryter og panner bør plasseres på nederste hylle. Ting som ovnsrister og stekebrett kan du snike inn på sidene, slik at de ikke blokkerer vannet og at du unngår å ta opp for mye plass. Gryter kan ta opp mye plass, men kan stables smart for å sikre at de fortsatt kan rengjøres på innsiden og utsiden.

Glass

De fleste glass kan vaskes uten problem på øverste hylle (men først må du forsikre deg om at de tåler å vaskes i oppvaskmaskin). Enkelte høye elementer, som eksempelvis champagneglass eller mugger, må plasseres på nederste hylle for å sikre at det blir plass til andre ting i maskinen.

Kjøkkenutstyr

Gafler og skjeer bør plasseres med håndtaket nedover i bestikkurven. Kniver kan plasseres begge veier, selv om de kan være lettere å fjerne dersom du har håndtaket opp. Større elementer som slikkepotter, sleiver og siler kan skape trøbbel hvis de blir plassert feil i bestikkurven. Lengre elementer er best å plassere liggende på den øverste hyllen mellom kopper og glass.

Plastikk

Hvis oppvaskmaskinen er av eldre modell med et synlig varmeelement - vanligvis nederst - kan det føre til at plasten blir forvridd - dersom de vaskes på nederste hylle. Derfor er det en god idé å vaske plast sammen med kopper og glass på øverste hylle.

Diverse

Med eggeglass og større tallerkener kan det hende at du trenger litt prøving og feiling for å finne den beste plassen. Den nederste hyllen er vanligvis et godt sted å begynne, slik at det er god plass i midten. Pass på at du ikke blokkerer for vanndysen!

Der har du det. Forhåpentligvis vil denne praktiske guiden bety at du ikke lenger trenger å bekymre deg for de tingene som samler støv bakerst i skapet, og gi deg flere alternativer når du skal diske opp til neste middagsselskap eller søndagsbrunsj.