Fra renere kopper til at man unngår tørr og ødelagt hud - her forteller seks husholdninger oss hvorfor de virkelig ikke klarer seg uten oppvaskmaskinen…

5

«I vår husholdning drikker vi mye te. Mannen min og jeg jobber hjemmefra så tekjelen står og koker nesten hele tiden. Jeg hater å drikke te fra flekkete kopper, men hvis koppen kommer rett fra oppvaskmaskinen slipper jeg som regel dette!»

Dawn Stevens, illustratør- Hove

HURTIGFAKTA: Ikke bekymre deg for å måtte skrubbe koppene før du setter dem i oppvaskmaskinen. Bleknings- og rengjøringsenzymer i oppvaskmiddelet ditt gjør jobben for deg - forhåndsskylling i vasken er bare bortkastet tid og vann.

«Jeg har en tre år gammel sønn og en seks uker gammel datter, og jeg liker at skålene, drikkeflaskene og bestikket til Sam kommer ut av oppvaskmaskinen like rent som tåteflasken til Annabel kommer ut fra sterilisatoren. Det gir meg én mindre ting å bekymre meg for i en veldig travel hverdag.»

Ellie Douglas, tobarnsmor - North London

HURTIGFAKTA: Etter at barnet ditt er seks måneder gammelt, går det helt fint å vaske flasker og skåler i oppvaskmaskinen i stedet for i en sterilisator. Men husk å dobbeltsjekke på produktet om det står noe om det er egnet for å vaskes i oppvaskmaskinen.

«Jeg liker at jeg kan putte matskålen til hunden min i oppvaskmaskinen så den kan rengjøres på en temperatur som er mye høyere enn jeg kunne tålt hvis jeg skulle vasket for hånd. Det betyr at matskålen aldri trenger å komme i nærheten av kummen eller oppvaskklutene våre - noe som vi alltid har sett på som veldig uhygienisk.»

Helen Jenkins, advokat - St Albans

HURTIGFAKTA: Mange moderne oppvaskmaskinsprogrammer er varme nok til å posjere en laks.

“Jeg har kontakteksem, og kombinasjonen av varmt vann og flytende oppvaskmiddel forverrer og ødelegger huden på hendene mine. De blir røde og smertefulle nesten med én gang. Å vaske i oppvaskmaskinen er en mye mer hudvennlig løsning.»

Peter Western, butikksjef - Oswestry

HURTIGFAKTA: Oppvaskmiddel til bruk i oppvaskmaskin er mer alkalisk enn flytende oppvaskmiddel - noe som gir effektiv rengjøring uten å ødelegge hendene dine!

“Det har hjulpet meg med å lære våre fire år gamle tvillinger til å hjelpe med oppvasken etter familiemiddagene. Det ville vært urealistisk å forvente at de skulle vaske opp for hånd, men de klarer fint å sette tallerkenen og koppene sine i oppvaskmaskinen når de er ferdige med å spise.»

Karen Daniels, mor til to tvillinger - Farnborough

HURTIGFAKTA: I et forsøk gjort i et laboratorium ble det funnet ut at det tok 59 minutter å vaske opp og tørke for hånd, sammenlignet med ni minutter som det tok å fylle og tømme oppvaskmaskinen (Intertek 2010).

“Gikten i hendene mine fører til at fingrene mine ofte er veldig stive, og jeg synes det er veldig vanskelig å vaske bestikk ordentlig, samt å holde glatte glass når de er våte og såpete i kummen. Jeg synes det er mye enklere å bare putte alt i oppvaskmaskinen.»

Evelyn Morphew, pensjonert lærer - Winchester

For mer om hvorfor oppvaskmaskiner er helt essensielle i en husholdning, se denne videoen og få flere historier fra brukere av oppvaskmaskiner.