Dårlig resultat

5

Oppvaskmaskiner gjør oppvask til en lek. Snarere enn å måtte vaske én etter én ting for hånd, gir det en god følelse å kunne sette alt av tallerkener, kjøkkenredskaper og bestikk trygt inn i oppvaskmaskinen og trykke på start. En kort stund senere vil alt være rent, glitrende, og tørt! Men for hver 99. vask som er perfekt, kan det være én som ikke vasker helt rent. Det kan være en rekke årsaker til at dette skjer og i denne artikkelen skal vi gå inn på noen av disse, samt gi deg tipsene for å lykkes med oppvasken hver gang.

Symptomene

Det er noen typiske symptomer på at en oppvaskmaskin ikke rengjør som den skal. Det viktigste er skitne tallerkener, panner og kasseroller som står igjen etter en vask. Andre symptomer kan være mangel av drenering (vann blir liggende i oppvaskmaskinen) eller en ubehagelig lukt. Dette er tegn på at noe i oppvaskmaskinen ikke fungerer så godt som det skal. 

Årsakene

Det er mange ting som kan hindre oppvaskmaskinen din i å rengjøre godt nok. Forekomst av hardt vann i enten driftsdeler eller rør kan hindre flyten av vann fra grundig drenering, eller dispergering. En annen grunn kan være at oppvaskmaskinen ikke fullfører sin syklus, og vann fra syklusen blir værende i oppvaskmaskinen. Men den viktigste grunnen til at en oppvaskmaskin kanskje ikke yter sitt beste er fordi den trenger en god gammeldags rens. Finish Maskinrens reduserer fett og kalkrester og rengjør hele oppvaskmaskinen!

Løsningen

  1. Kontroller delene for hånd for å se om det er noen blokkeringer. Dette kan være større biter med mat eller små deler av kjøkkenredskaper som har blitt sittende fast i oppvaskmaskinens filter. Hvis du finner noe, fjern filteret og tøm innholdet før du setter det på plass.
  2. Det hjelper å skrubbe deler av maskinen, for eksempel  i hjørnene, hengslene eller hullene i oppvaskmaskinens spylearm for å løsne større blokkeringer. Men når det gjelder de fleste delene i oppvaskmaskinen vil en skikkelig maskinrens gjøre mye av jobben, og samtidig rense rørene.
  3. Til slutt, sørg for å rense oppvaskmaskinen konsekvent, enten etter hver 100. vask, eller hver tredje måned, avhengig av bruk. Plasser maskinrensen i maskinen og sett på en tom syklus. Finish Maskinrens fjerner fett, kalk og renser oppvaskmaskinen, og hjelper maskinen å rengjøre slik den skal.