Oppvaskmaskinen din kan brukes til så mangt

5

Du tenker kanskje at oppvaskmaskiner kun er ment for å vaske opp servise? Oppvaskmaskinen kan faktisk brukes til mange forskjellige ting. Prøv å lage mat, rengjøre støvlene eller vaske poteter. Oppvaskmaskinen har nemlig flere funksjoner som du kan prøve ut. Uansett hvor oppfinnsom du bestemmer deg for å være med oppvaskmaskinen, må du bruke Finish Maskinrens regelmessig for å holde oppvaskmaskinen ren slik at den yter sitt beste.

Rengjør… Så å si alt

Bare fordi de heter oppvaskmaskiner, så betyr ikke det at du bare trenger å bruke dem til oppvask.  Tenk på kosedyr, leker, verktøy (hammere, skrutrekkere og skiftenøkler er alle oppvaskmaskinvennlige), eller til og med kostebrett. Oppvaskmaskinen er et multi-verktøy som kan rense omtrent alt. Det kan være lurt å unngå å vaske andre ting i tillegg hvis du allerede har en full oppvaskmaskin, men prøv gjerne å gjøre plass til ekstra ting, så vil du se hvor rent alt blir.

Vask klærne dine

Det kan virke litt rart å putte capsen i oppvaskmaskinen, men det er kanskje den beste måten å vaske bort eventuelle svettemerker og andre merker som har festet seg opp gjennom årene. Capsen er faktisk perfekte å putte i oppvaskmaskinen, og det vil føre til at all møkk forsvinner. Du kan også rengjøre fottøy: forutsatt at du har fjernet fôret, kan gummistøvler lett vaskes i oppvaskmaskin. Det samme gjelder flip flops (vi anbefaler å plassere de opp-ned i øverste hylle, avhengig av hva som skal rengjøres).

Lag mat!

Det kan høres ut som en myte at du kan lage mat i oppvaskmaskinen. Men det er faktisk sant! Du kan for eksempel lage laksefilet ganske enkelt i oppvaskmaskinen. Siden oppvaskmaskinen sannsynligvis ikke vil overskride temperaturer på 70 grader, vil du unngå at maten blir overkokt (selv om du kjører maskinen på høyeste temperatur). I oppvaskmaskinen vil maten koke sakte slik at den får en smeltende konsistens, slik at maten ikke blir tørr. Vårt tips er å sikre at fileten er tett innpakket i folie, og sørge for at du ikke bruker vaskemiddel!  Spennende? Sjekk ut denne oppskriften.

Hagearbeid

Som med de tidligere nevnte gummistøvlene, kan du også rengjøre hageredskaper i oppvaskmaskinen. Plasser hagesaks og andre verktøy i oppvaskmaskinen for å få dem til å skinne igjen, men unngå å vaske redskaper med trehåndtak. De tåler ikke varme så godt. Du kan til og med vaske frukt (eller grønnsaker!) som du har høstet i hagen, for å bli kvitt jord. Har du plukket med deg en masse poteter? Vask av skitten ved hjelp av oppvaskmaskinen.