Problemer som kan oppstå i forbindelse med oppvask

5

Her skal vi gå gjennom de fem største problemene folk møter på når de skal tømme oppvaskmaskinen sin. Vi forteller deg hva som forårsaker disse problemene, og hvordan man kan håndtere dem.

Tåkete, uklare glass - I boligområder hvor det er hardt vann, som hovedsakelig inneholder mineraler som kalsium og magnesium, er det større sjanse for å få kalkbelegg på glassene. Det harde vannet kan også skade oppvaskmaskinen din. For å beskytte glassene og oppvaskmaskinen fra kalkbelegg, kan du bruke Finish Quantum for å øke effektiviteten til maskinens innebygde system for å mykne vannet. I tillegg vil Finish Glass Protector hjelpe deg med å bekjempe problemet, og i tillegg gi deg skinnende rene glass. 

Sandete, kornete servise – Hvis oppvasken din føles sandete, kornete og er spettet med flekker fra mat kan det spores tilbake til hvordan du har stablet i oppvaskmaskinen. Kanskje har du overfylt maskinen, eller satt tallerkener og servise for nærme hverandre eller oppå hverandre. Tenk på hvordan du setter inn i oppvaskmaskinen for å få maksimal vannsirkulasjon. Det er også lurt å sjekke at spylearmene ikke er blokkert. Kjør litt vann gjennom dem for å se om noen av hullene er tettet igjen med skitt og matrester. Hvis de er det, kan du bruke en tannpirker for å få det bort. Gi også filteret en vask for å sikre at møkkete vann dreneres ordentlig bort. Før du skal bruke maskinen neste gang kjører du en runde med Finish Maskinrens for å kvitte deg med fett og kalkbelegg som samler seg opp i maskinen din. En ren oppvaskmaskin gir ren oppvask.

Flekkete bestikk – Hvis det ligger igjen syrlig og salt mat på bestikket ditt i lang tid kan det gi merker og misfarging. Det kan derfor være lurt å sette i gang et skylleprogram hvis du vet at det er en stund til du skal kjøre selve hovedprogrammet. En annen ting du må huske på er å ikke overfylle bestikkurven. Hvis bestikk kommer i kontakt med hverandre - og dette gjelder særlig rustfritt stål og sølv - kan det føre til misfarging og gropdannelser (ruheten du føler når du fører fingrene dine over det). Til slutt, bruk Finish Quantumoppvaskmiddel som gir sølvbeskyttelse for å bekjempe disse problemene. 

Hvite flekker på glassene og oppvasken din - Igjen skyldes det hardt vann. Sjekk derfor saltnivået på maskinen din, tilsett maskinrens og alltid bruk Quantum oppvaskmiddel som gir beskyttelse mot flekker og merker* - samtidig som oppvasken blir skinnende ren.

*Beskytter ikke fra mekanisk ødeleggelse, og kan heller ikke reparere allerede ødelagte gjenstander.