Tørk støvet av oppvaskmaskinen!

5

Du skal flytte inn i en ny leilighet - som heldigvis har oppvaskmaskin! Men du aner ikke hvor lenge det er siden den sist var i bruk, eller hvor godt den fungerer. Fortvil ikke - vi hjelper deg. Her skal vi steg for steg gå gjennom hva du må gjøre før du kan ta oppvaskmaskinen i bruk: 

1. Start med å legge i en oppvasktablett og sett maskinen på normal vask. Pass på å ikke gå for langt avgårde fordi hensikten med denne vasken er ikke bare å få den i gang og bli kvitt muggen lukt, men også å sjekke om det er eventuelle lekkasjer. Sett en flaske med Finish Maskinrens i maskinen og kjør enda en runde med vask. Maskinrensen vil fjerne kalkbelegg og fett som sitter igjen. Maskinen din vil bli velduftende og 100 % ren.

2. Når maskinen har kjølt seg ned kan du fortsette med neste steg. Dette er selvfølgelig forutsatt at maskinen ikke hadde lekkasjer eller andre ting som tilsa at den trengte en tur til reparatøren. Det du skal gjøre nå er å ta ut hyllene, bestikkurven og spylearmene. Husk å se til at hullene i spylearmene ikke er tettet igjen. Hvis de er tettet får ikke vannet god nok gjennomstrømming. Du må da fjerne rusk og rask som eventuelt blokkerer hullene. Dette kan enkelt gjøres ved hjelp av en tannpirker. 

3. Fyll en bolle med varmt vann og bland det med flytende oppvaskmiddel. Fukt en klut og bruk den til å vaske innsiden av maskinen, og vær særlig nøye i områdene rundt døren hvor mat og rester har lett for å samle seg.

4. Inspiser nøye i bunnen av oppvaskmaskinen hvor møkkete vann samler seg. Fjern alle matrester. Gå også nøye over filteret og bestikkurven hvor det ofte kan ligge matrester. Det kan være lurt å bruke en tannbørste til dette for å komme til i alle kriker og kroker.

5. For å unngå at kalkbelegg bygger seg opp i maskinen din bør du bruke Finish Quantum oppvasktabletter. De inneholder et pulver med saltfunksjon for ekstra rengjøring som også mykner vannet slik at man unngår kalkbelegg.

6. Avslutt med Finish Glansemiddel som hjelper med å forebygge vannflekker på glass og servise, i tillegg til å skylle bort matrester. Til slutt kan du legge en oppvaskforfrisker i den øverste hyllen slik at du blir møtt med en ren og frisk duft hver gang du åpner døren til maskinen.

7. Benytt også sjansen til å vaske utsiden av oppvaskmaskinen med en fuktig klut.