Topp fem ting å ta i betraktning når du flytter

5

Enten du har kjøpt deg et hus eller har bestemt deg for å fortsette å leie et annet sted, har du tatt den store beslutningen å flytte hjemmet ditt - gratulerer! Her tar vi en titt på topp fem ting å ta i betraktning før du flytter.

Penger spiller en rolle

Det aller viktigste er å finne ut hva du har råd til. Se på inntekten din og finn ut hvor mye du trenger til mat og levekostnader. I beregningen tar du med utgifter du allerede er forpliktet til, som bensinutgifter og mobilabonnement. Så ser du hva du har igjen når disse faste utgiftene er betalt. Du vil trenge penger til å betale renter på boliglånet og til faste utgifter som vann, strøm og eventuelle felleskostnader hvis du skal bo i et sameie.

Hvis du leier er de nevnte faste utgiftene noen ganger inkludert i leien, særlig hvis du deler leilighet med noen. Hvis ikke kan utleier eller den forrige leietageren gi deg et visst anslag om hva disse utgiftene vil komme på. Ikke glem tilleggskostnader som bredbånd og innboforsikring, og utgifter du må betale på forhånd - som for eksempel depositum.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Nå som du har vurdert hvordan du vil bo, bør du tenke på hvor du vil bo. Ta i betraktning reisekostnader til skole eller jobb, avstand fra venner og familie og hvor du tilbringer store deler av fritiden din. Ikke utelukk områder uten at du har gjort deg kjent først. På samme måte bør du heller ikke velge et sted uten å ha gjort deg kjent først.

Ting man må ha vs. ting man vil ha

Nå har du funnet det perfekte stedet, men hva trenger du for å flytte inn? Først og fremst trenger du de helt nødvendige tingene som en seng å sove i, en komfyr, og selvfølgelig et sted å sitte. Familien din kan være behjelpelige og låne deg enkelte ting før du har råd til ditt eget, som for eksempel servise, sengetøy, diverse kjøkkenutstyr etc. Du vil jo at ditt nye hus skal føles som et hjem. Særlig etter en lang dag på jobb vil du se frem til å kunne komme hjem og slappe av. Dette er grunnen til at en oppvaskmaskin er så viktig. I tillegg til å være et helt essensielt kjøkkenapparat, gjør oppvaskmaskinen alt det harde arbeidet for deg.

Når du skal kjøpe inn det du trenger til ditt nye hjem, kan det være lurt å lage en liste over helt nødvendige ting, og en annen liste over ting du ønsker deg. På denne måten blir det lettere å prioritere når du skal handle inn.

Ta deg en handletur

Nå kan du kjøpe inn det du mangler. Det er helt åpenbare ting du må ha - som kjøleskap, komfyr, bestikk og kasseroller. Vurder også alle de små tingene du trenger - som sengetøy, knagger, søppelbøtter, vaskebøtte, boksåpner osv. Det vil fort komme flere ting på listen, så det er lurt å prioritere i tilfelle du trenger å spare litt penger for fremtidige innkjøp.

Gjør flyttingen enkel

Enten du bruker et flyttebyrå, får hjelp av venner og familie eller tar mange turer med din egen bil, kan det å flytte være ganske stressende. Gjør det hele litt lettere ved å bestille diverse dagligvarer fra matbutikken som du kan få levert på døren rett etter at du har flyttet inn. Du trenger for eksempel rengjøringsprodukter for å tørke støv av skap og for å vaske badet.

Hvis du har en oppvaskmaskin, se også til at du har oppvaskmaskintabletter! Finish Quantum gir deg fantastisk rengjøring og de skinnende resultatene du forventer, så vel som å beskytte de nye glassene dine fra korrosjon. Det er også viktig å bruke maskinrens før du setter i gang maskinen for første gang. Prøv Finish Maskinrens slik at du med trygghet vet at oppvaskmaskinen din blir ren og klar til og brukes. Det siste du vil gjøre den første kvelden i ditt nye hjem er å ta oppvasken for hånd…

Du vil også trenge masse te, kjeks og annet snacks. Kanskje et glass med bobler i for å feire at alt det harde arbeidet er over!

*Beskytter ikke fra mekaniske ødeleggelser, og reparerer heller ikke allerede ødelagte gjenstander.