Topp fem ting en kokk ikke bør være foruten

5

Enten du driver en gourmetrestaurant midt i byen eller simpelthen ser på deg selv som mesteren på ditt eget kjøkken, kan disse fem hjelpemidlene hjelpe deg med å bekjempe selv de minste problemene du vil møte på… 

Spiralkutter – Dette magiske redskapet virker nesten som en blyantspisser for grønnsaker. Den gjør at du kan lage lange, tynne strimler av grønnsaker som for eksempel squash og gulrøtter. Dette vil tilføre tekstur og spenning til salater, eller fungere som dekor og garnityr på en middagsrett. Spiralkutteren kan også brukes til å lage grønnsakspasta som en erstatning for vanlig pasta - dette er særlig aktuelt hvis du er vegetarianer eller går på lavkarbodiett. Spiralpastaen er et sunt og velsmakende alternativ til linguini eller spagetti med bolognesesaus. Noen spiralkuttere trenger ikke engang å tas fra hverandre når de skal vaskes. Du kan bare sette dem rett inn i oppvaskmaskinen! 

Hvitløkskutter – Hvis du noen gang har brukt en hvitløkpresse vet du hvor frustrerende det er når du skal klemme sammen håndtakene og den moste hvitløken enten blir sittende fast i pressen og blokkerer hullene (som hvitløken egentlig skal komme ut av), eller tyter ut på sidene. Det gjør at du må bruke en kniv til å skrape ut restene. Ingen stor suksess! Å hakke hvitløk på vanlig måte er også vanskelig. Så lenge du ikke er veldig god med kniven, er det vanskelig å få hvitløken finhakket nok. Du bør heller teste ut hvitløkskutteren Garlic Twist - som er både raskere og enklere å bruke. Du trenger bare å kutte av endene på feddene, ta av skallet, putte de i beholderen, og deretter sette på lokket. Så vrir du de to delene frem og tilbake mot hverandre i noen sekunder. Vips, så har du perfekt hakket hvitløk - uten søl, og best av alt: de fleste av disse kan trygt vaskes i oppvaskmaskinen!

Målebolle i glass – Så mye bedre enn et målebeger fordi du kan både måle og blande i den. Mange av målebollene har silikonlokk slik at når du lager pizza, loff eller kanelboller kan du la deigen heve i målebollen. Se også etter en målebolle med støpt helletut slik at du unngår at det drypper når du skal helle fra den. De fleste målebollene tåler å brukes i både mikrobølgeovn, fryser og oppvaskmaskin. For å forsikre deg om at glassene holder seg skinnende rene og at målene er lette å lese av bør du bruke Finish Shine and Protect.

Måleskjeer – Du vil kanskje si «Jeg har jo både spiseskje og teskje i skuffen, så jeg trenger ikke en måleskje i tillegg». Men hvordan skal du klare å gjette akkurat hvor mye en fjerdedels teskje er? Dessuten finnes det ikke noen standardstørrelse på skjeer. Og som du kanskje smertelig har fått erfare vil både for mye og for lite av noe - særlig når det kommer til baking - utgjøre forskjellen på suksess og fiasko. For å unngå dette, invester i et sett med fem måleskjeer som henger sammen i en låsbar ring. Disse skjeene kommer i mål fra ⅛ teskje til en spiseskje. Gå for de skjetypene som har smale skjehoder slik at de enkelt vil passe inn i tynne krydderglass. Det vil også være lurt å velge lange skjeer fordi de er enklere å holde i. 

Bøyelige skjærebrett – Disse skjærebrettene er både robuste og solide samtidig som de er mindre enn en halv millimeter tykke - hvilket gjør at de kan bøyes slik at det blir lettere å helle det du har kuttet opp over i en bolle, kjele eller søppelkasse. Skjærebrettene kommer vanligvis i pakker på fem og er fargekodet for fisk, kjøtt, kylling, brød og grønnsaker for å unngå smitte. Du kan også hjelpe til med å holde hygienen ved å sette skjærebrettene inn i oppvaskmaskinen. Bruk alltid Finish Shine and Protect som hjelper til med å håndtere matflekker og vannflekker på plastoverflater, inkludert i områder med hardt vann. Maskinrensen får også fart på tørkeprosessen slik at skjærebrettene er klare til neste gang du trenger dem.