Stable og vaske: Den kjappeste måten å fylle oppvaskmaskinen

5

Folk er forskjellige. Noen stabler tallerkener i fine rekker, mens andre foretrekker å fylle opp maskinen fra fronten - noe som ofte kan være frustrerende for de som liker å gjøre det på en annen måte. Vi i Finish tror at det er én riktig måte å fylle oppvaskmaskinen på. Våre ideer kombinert med det beste oppvaskmiddelet (Finish, så klart), gjør at tallerkenene dine vil gnistre, samt gjøre det mye enklere å ta ut av maskinen.

Glassene øverst

Det høres kanskje enkelt ut, men for å fylle oppvaskmaskinen raskt er det viktig å putte de riktige tingene på rett plass.

  • En enkel regel: glass bør alltid stables øverst, med bunnen opp.
    • Kjøkkenglass, vinglass og halvliterglass vil som regel være enkle å plassere - men er glassene for høye, kan disse plasseres i den nederste rekken.
    • Tallerkener bør kunne plasseres stående i hyllen (prøv å fylle fra baksiden, slik at stativene blir enklere å ordne). Større tallerkener bør plasseres til siden eller bakerst, da dette vil føre til bedre vanngjennomstrømning.
    • Større kjøkkenredskaper som øser, serveringsskjeer og stekespader bør også plasseres på øverste hylle (liggende), da dette vil gjøre dem enklere å fjerne, i tillegg til at du får et renere resultat.

Ikke skyll – skrap heller av maten

En av de raskeste måtene å fylle maskinen på er å raskt skrape av uønsket mat i søppelkassen. Dette vil holde filteret fri fra matrester som ris eller grøt. Det betyr også at du vil spare vann og energi!

Vær obs på serveringsbollene

Boller stablet oppå hverandre vil hindre at ting blir skikkelig rent, siden bollene kan hindre at tallerkener og annet servise blir skylt. Plasser bollene med forsiden ned, og prøv å stable dem på hverandre, i motsetning til å tilfeldig plassere de ved siden av små tallerkener.

En gylden regel

Hvis den skitne tallerkenen ikke har klar bane til dysen, vil den sannsynligvis forbli skitten. Tipset vårt er å ikke plassere for mange tallerkener og andre kjøkkenredskaper i maskinen. Overbelastning kan føre til at du må vaske en gang til, og det er veldig kjedelig.