Hvordan velge oppvaskmaskin

5

Vurderer du å kjøpe deg en oppvaskmaskin? Da er du kanskje usikker på hvilken oppvaskmaskin som passer best til kjøkkenet og familien din? Les denne enkle guiden for hjelp til å velge den ideelle modellen for deg.

Benkoppvaskmaskinen

Hvis du har begrenset plass på kjøkkenet og ikke ønsker å miste noe av skapplassen, vil en kompakt benkoppvaskmaskin være det perfekte valget for deg.

Benkoppvaskmaskinene starter på størrelsen 50 cm x 50 cm (ikke noe større enn en stor mikrobølgeovn), og har plass til opptil seks kuverter - noe som gjør dem ideelle for single folk, travle par, små familier, samt til bruk i campingvogn og bobiler.

Selv om benkoppvaskmaskiner ikke plomberes inn (de kobles i stedet til kjøkkenvasken og vannet skylles ned i kummen), gir de eksakt samme rengjøringskraft som en vanlig oppvaskmaskin. Du kan også bruke alle de vanlige Finish rengjøringsproduktene. Og nettopp fordi maskinen ikke plomberes kan du ta den med deg hvis du flytter. Med andre ord et ideelt valg for leietagere. 

Slimline

Alt denne typen oppvaskmaskin trenger er 45 cm ledig plass. Den er altså ideell hvis du har et lite kjøkken. Og du kommer til å spare mange dyrebare minutter som du ellers måtte ha brukt til å vaske opp for hånd.

Denne typen oppvaskmaskin er 15 cm smalere enn en vanlig oppvaskmaskin, men har likevel fantastisk rengjøringskapasitet. Den har plass til 90-100 gjenstander - eller 9-10 kuverter - noe som gjør den ideelle for par eller en liten familie.

Den kan enten fås som frittstående apparat, eller som integrert apparat som kan gjemmes bak en skapdør.

Fullstørrelse

Hvis du har en travel, voksende familie eller hvis du elsker å ha gjester og du har plass til et fullstørrelseapparat, er dette oppvaskmaskinen for deg.

Du kan enten gå for en frittstående variant som får plass i et 600 mm skap, eller en integrert løsning. Den integrerte løsningen er ideell for deg som ikke vil at hvitevarene skal være synlige. Du kan velge mellom en helintegrert eller en semi-integrert maskin. Den helintegrerte varianten gjemmes fullstendig bak en dørfront. På den semi-integrerte maskinen synes kontrollpanelet og knappene, men resten av fremsiden går i stil med kjøkkenet ditt.

Integrerte maskiner er ofte litt dyrere og litt mindre i størrelsen enn de frittstående. Dette skyldes at man også skal ha plass til dørfronten.

En fullstørrelse-oppvaskmaskin har kapasitet på 12-15 kuverter, og de fleste av dem har en rekke tidtakingsfasiliteter, i tillegg til lyddemping og at de får full pott på maksimum energieffektivitet.

Så der har du det - det finnes en oppvaskmaskin til enhver husholdning. Alt du behøver å gjøre er å velge!