Irritasjonsmomenter på kjøkkenet

5

For mange er kjøkkenet selve hjertet av hjemmet, så det er ikke rart at det kan gå en kule varmt når andres irriterende vaner setter tålmodigheten din på prøve. Her er noen av irritasjonsmomentene som kan oppstå på kjøkkenet – enten det skyldes dårlige vaner hos andre eller hos deg selv.

Møkkete kjøkkenhåndklær

Har du noen gang opplevd at kjøkkenhåndkleet du skal tørke hendene dine på, er full av klissete rester av mat og drikke som ligger igjen etter at forrigemann brukte det? Det medfører at du må vaske hendene dine på nytt ettersom de nå er blitt skitne igjen.

En studie fra Universitetet i Arizona fant at 89 % av kjøkkenhåndklær- og kluter inneholdt koliforme bakterier. Dette er bakterier som finnes i både dyr- og menneskers fordøyelseskanaler. Faktisk er kjøkkenhåndklær- og kluter teknisk sett like uhygieniske og fulle av bakterier som kjøkkensvamper.

Kjøkkenet inneholder flere bakterier enn noe annet rom i huset, inkludert badet. Disse bakteriene kan forårsake forkjølelse eller influensa, og kan gå fra å utgjøre én celle til flere enn 8 millioner på mindre enn 24 timer. Derfor er det alltid viktig å prøve å holde kjøkkenet ditt så rent og hygienisk som mulig.

Våte benker nær kjøkkenvasken

Hadde det ikke vært for at kjøkkenhåndkleet var dekket i rester fra mat kunne det ha blitt brukt til å få bort eventuell overflødig væske på kjøkkenbenken. Når væske blir liggende på benken, kan bakterier lett spre seg. Dessuten, hvis du skulle komme til å lene deg så vidt mot kjøkkenbenken, kan denne væsken trekke inn i klærne dine og gjøre deg våt. Du vil også risikere å få flekker på deg!

Møkkete gulv og benkeplater

Klissete, fettete gulv og møkkete benkeplater kan fort oppstå som følge av matlaging. Dessverre er det lett å glemme å rengjøre disse områdene. Spar derfor en tanke til den som kommer etter deg, og som kanskje er uheldig og plasserer hånden i en dam av ketsjup. Denne personen spurte aldri om å få restene dine, men nå er restene smurt utover hele dem. Ingen liker vel egentlig en sølete benkeplate og et møkkete gulv?

Man kan miste mat på gulvet i hvilket som helst av rommene hvor man spiser, men kjøkkengulvet er ekstra utsatt. Her kan det være snakk om alt fra oljer og drikker til saus og smuler. Hvis man ikke vasker bort sølet med én gang, er det sjanse for at sølet vil spre seg gjennom huset når man tråkker i det, og man etterlater seg en sti av flekker bak seg når man går. Dette øker også sjansen for at smittsomme bakterier spres rundt i huset, og dermed også økt sjanse for sykdom.

Søppel på benkeplatene

Uavhengig av størrelsen på kjøkkenet ditt og hva du oppbevarer på benkeplatene dine, vil det være både uhygienisk og potensielt skadelig å ha søppel liggende på benken. Det kan føre til uønskede gjester som fluer og andre insekter. Selv om du har en søppelbøtte på kjøkkenet ditt, er det ingen garanti for at alt søppelet havner der. Søppelet som blir liggende på benken kan føre til skadedyr på de stedene som er ment å være de mest hygieniske.

Mat som har «eksplodert» i mikrobølgeovnen

Bekvemmeligheten med en mikrobølgeovn er udiskutabel når det kommer til å varme opp mat, men det er fortsatt alltid en sjanse for å lage rot og søl selv på et såpass begrenset område. Du tror kanskje at så lenge du setter på et lokk vil alt holdes pent på plass, men det er ikke riktig. De flytende molekylene i maten varmes såpass hurtig opp i mikrobølgeovnen at det kan oppstå en oppbygging av trykk, som igjen kan resultere i en stor kulinarisk «eksplosjon». For å unngå dette er det lurt å sørge for at det finnes hull hvor varmen får slippe ut, så vel som å forsikre deg om at du rører regelmessig.

Tåkete, uklare glass og våt oppvask

Når du åpner oppvaskmaskinen på slutten av et vaskeprogram, kan det noen ganger skje at vann fosser ut fra den øverste hyllen. Fossefallet dusjer den tørre oppvasken våt igjen med vannet fra skylleprogrammet. Du har kanskje sluppet unna matrestene på oppvasken, men du har ikke fått det skinnende rene resultatet du ville ha.

Irritasjonsmomenter som disse virker kanskje ikke så store, men over tid og på daglig basis kan de virkelig plage deg. De kan til og med føre til pinlige situasjoner - som for eksempel hvis gjestene dine tror at glassene dine ikke er vasket i det hele tatt – noe som faktisk ikke er tilfellet. Dette er ikke et uvanlig problem. Heldigvis kan Finish hjelpe deg med dette!

Ved å regelmessig fylle på med Finish glansemiddel i oppvaskmaskinen får du hjelp til å beskytte og gjenopprette glassene dine – takket være disse fem egenskapene:

  • Fjerner matrester
  • Kortere tørketid
  • Forhindrer vannmerker
  • Gir overflatebeskyttelse
  • Gir en skinnende ren oppvask

Stabler av møkkete oppvask

Selv om du har en oppvaskmaskin på kjøkkenet ditt, vil det uansett lett hope seg opp møkkete oppvask i oppvaskkummen eller på kjøkkenbenken. Uansett hvor mange skitne tallerkener du har i kummen din, vil Finish Powerball alltid være der for deg, og gi deg tilbake dyrebar tid du heller vil tilbringe med å gjøre andre ting. Forsikre deg om at tallerkenene er stablet riktig inn i oppvaskmaskinen, og sett i gang vaskeprogrammet først når oppvaskmaskinen er helt full.

Som du kan se, er det mange ulike problemer som kan oppstå på kjøkkenet, men møkkete oppvask trenger ikke å være en av dem.Finish Powerball gir deg kraftig rengjøring og får bukt med fett og vanskelige matflekker. Du kan være sikker på at servise og bestikk kommer ut hygienisk rene hver eneste gang. Og de gangene du vil ha det ekstra skinnende resultatet? Prøv med Finish glansemiddel.