Kjeder du deg? Arranger en spillekveld!

5

Vi kan vel alle huske spillekveldene som små barn, hvor hele familien satt samlet og spilte Monopol, eller hvor Stigespillet var høydepunktet i barnebursdagene. Men brettspill er ikke bare for barn lenger!

Brettspill for voksne blir mer og mer populært

Kjærestepar og venner som har blitt lei av de vanlige middagsselskapene eller som ikke føler for enda et besøk til en pub eller restaurant velger heller å være sosiale hjemme eller hos venner. Brettspill kan tilføre mye til disse sammenkomstene.

Her er noen eksempler på brettspill som i de siste har blitt veldig populære blant voksne:

  • Cards against Humanity: Et småfrekt brettspill som belønner de morsomste og mest upassende svarene på tilsynelatende enkle spørsmål.
  • Diplomacy: Et spill med allianser og militærstrategier hvor spillerne prøver å erobre fiendens territorium. Selv om dette ikke er et nytt spill (det ble lansert allerede i 1959), har det fått en oppsving i popularitet i det siste.  
  •  Settlers of Catan: Dette spillet krever både flaks og ferdigheter. Spillerne prøver å kontrollere ressursene på den fiktive øyen Catan ved å handle og forhandle med hverandre.
  • Scrabble: Dette berømte ordspillet har alltid vært populært, og spillet kan virkelig sies å ha tålt tidens tann. Nye mobilapplikasjoner har også hjulpet med å gjenskape populariteten for dette utfordrende spillet som tester ordforråd så vel som strategiske egenskaper.
  •  Pictionary: Dette spillet kommer i mange varianter - den mest utfordrende varianten innebærer at man tegner abstrakte ideer og så skal de andre spillerne gjette hva de tror det er innenfor en viss tid. Dette kan være like frustrerende som det er gøy!

Arrangere en fest

Å bestemme hvilke spill man skal spille er en viktig del av moroa, men mat og drikke er vel så viktig for at spillekvelden skal bli vellykket! Når man skal bestemme hva slags mat og drikke man skal servere er det viktig å unngå sølete mat. Mye saus og fettete mat som må spises med hendene er kanskje ikke det lureste når man har spillekveld.

Et annet tips er å lage litt ekstra moro ved å introdusere regler som at den som taper den første runden med spill, må servere drikke til alle de andre i rommet… Det er opp til deg hvor slem eller kreativ du ønsker å være når det kommer til disse reglene!

Rydde opp

Man kommer dessverre ikke unna oppryddingen etter en morsom brettspillkveld. Heldigvis er man som vert på mange måter den ekte vinneren av brettspillkvelden, ettersom skitten oppvask eller glass er begrenset til ett område (der man har sittet og spilt). Så fort oppvasken er satt i oppvaskmaskinen er jobben gjort.

En av fordelene med å ha sammenkomster hjemme, er at du kan be gjestene ta med snacks og andre småting. Men oppvaskmaskintablettene må du mest sannsynlig stå for selv.

Hver oppvask. Hver gang.